• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • P0943 – hibridul câștigător la Ziua Porumbului 2019 cu o producție de 16.392 kg/ha

    agrointeligenta.ro -

    Hibridul câștigător la Ziua Porumbului 2019 este P0943 din portofoliul Corteva. La recoltare, acest porumb din grupa FAO 490 a obținut în platforma de la Orezu, județul Ialomița, o producție fizică de 16.392 kg/ha la o umiditate de 20,3%. La calcularea producției cu umiditatea STAS de 14%, hibridul Corteva s-a menținut pe primul loc între toți cei 60 de hibrizi participanți, cu o producție finală de 15.191 kg/ha.

    Standul Corteva de la Ziua Porumbului a fost una dintre actracțiile evenimentului organizat ieri, joi – 12 septembrie, în ferma Elsit administrată de Nicolae Sitaru în județul Ialomița. Pentru a marca câștigarea competiției, echipa Corteva-Pioneer a avut ca invitat special încă un campion – pe Cătălin Moroșanu. Tot pentru a marca momentul, echipa Corteva a purtat șepci ce aveau înscrise numele hibridului-campion.

    Eu port astăzi șapcă cu numele hibridului câștigător din acest concurs, dintre toți hibrizii de aici. P0943 este câștigătorul! Am invitat astăzi aici un campion – campionii nu se asociază decât cu campioni, așa că l-am adus aici pe Cătălin Moroșanu. A zis că-i place domeniul, s-a îndrăgostit în câteva ore de ceea ce fac fermierii noștri”, a vorbit despre invitatul-surpriză Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva România și Republica Moldova.

    Cătălin Moroșanu s-a arătat cu adevărat încântat de întâlnirea cu fermierii și declarat că este familiarizat cu viața la țară și cu agricultura, familia sa locuind la țară și făcând agricultură: ”Am fost invitat de către Corteva la acest eveniment. Aici am aflat, că deși toată lume crede că fermierii câștigă foarte mulți bani, nu este adevărat. Muncesc foarte mult, și am aflat cam cât are profit la un hectar de porumb și am rămas mască, și am zis că săracii oameni lucrează și depun atâta munca și de fapt nu sunt banii pe care lumea îi crede la televizor. Am rămas surprins că nu e chiar așa, lumea are o altă părere cu privire la chestia asta. Deci, din agricultură se câștigă foarte greu așa că, cred că agricultorii din România sunt niște eroi și am tot respectul pentru ei. Mă simt foarte bine aici la câmp pentru că eu sunt tot de la țară, când eram mic prășea, și eu printre porumb și acum am aflat că nu se mai prășește, tehnologia a evoluat foarte mult. Mă simt bine aici, mă simt ca la mine acasă”.

    Corteva a avut 6 hibrizi cultivați în loturile de la Ziua Porumbului din acest an, aceeași condiție fiind respectată de toate companiile participante. Toți hibrizii au beneficiat de o tehnologie identică de cultură, cu densitate la semănat de 70.000 de boabe pe hectar, fără irigații și cu precipitații totale de 283 de litri pe metru pătrat în perioada februarie-august 2019 (Citiți și: TEHNOLOGIA PENTRU HIBRIZII DE LA ZIUA PORUMBULUI 2019)

    Toți hibrizii Corteva au obținut producții excepționale, vârful fiind atins de P0943. Acest hibrid, unul aflat în primul an în portofoliul companiei marchează, încă o dată, supremația Corteva – Pioneer pe piața de porumb din România.

    Este o mare bucurie pentru noi pentru că în mod normal brandul Pioneer câștigă pe medie toate concursurile hibrizilor de porumb. Mai precis, dacă analizați datele din trecut, suntem câștigătorul tuturor edițiilor. Este un lucru care arată în primul rând constanță, stabilitate și forța portofoliului hibrizilor noștri de porumb”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva România și Republica Moldova.

    Hibridul care a câștigat anul acesta competiția din loturile de la Orezu, județul Ialomița, a fost ”studiat” și de către ministrul agriculturii Petre Daea. Șeful de la MADR a discutat cu oficialii Corteva și a cerut un știulete de P0943 pentru a-i face o ”evaluare” la fața locului. La fel ca și fermierii veniți la Ziua Porumbului, Petre Daea a fost impresionat și a felicitat echipa Corteva pentru producția obținută și pentru cum au arătat loturile de concurs.

    Iată de producții s-au obținut cu hibrizii Corteva la Ziua Porumbului 2019:

    P9610, FAO 350:
    Producție fizică la recoltare: 13.051 kg/ha (umid. 12,5%)
    Producție finală: 13.279 kg/ha (umid. 14%)

    P9889, FAO 360
    Producție fizică la recoltare: 13.252 kg/ha (umid. 16%)
    Producție finală: 12.943 kg/ha (umid. 14%)

    P9978, FAO 390
    Producție fizică la recoltare: 12.895 kg/ha (umid. 18,1%)
    Producție finală: 12.281 kg/ha (umid. 14%)

    P0217, FAO 440
    Producție fizică la recoltare: 14.098 kg/ha (umid. 17,8%)
    Producție finală: 13.475 kg/ha (umid. 14%)

    P0937, FAO 480
    Producție fizică la recoltare: 14.432 kg/ha (umid. 20,1%)
    Producție finală: 13.408 kg/ha (umid. 14%)

    P0943, FAO 490
    Producție fizică la recoltare: 16.392 kg/ha (umid. 20,3%)
    Producție finală: 15.191 kg/ha (umid. 14%)


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful ANZ – mesaj pentru apicultori Fermierii care au pierdut prima pe cap de vacă. Calcul ANT bovine după data de referință Viermele prunelor: caracteristici, semne, combatere

    Ultimele știri

    APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar