Creșterea animalelorŞtiri agricole

Ciobani, amendați că au trecut cu turmele prin pădure. Jandarmii avertizează: ”Accesul este interzis fără aprobare legală!”

Foto: ziare.com

Crescători de animale, amendați de jandarmi că au tranzitat prin pădure pentru a ajunge cu tumele pe pășune. Oamenii spun că acesta este singurul drum către pășuni! Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 6.000 de lei iar crescătorii spun că în aceste condiții se lasă de creșterea animalelor pentru că nu au bani să achite amenzile.

Proprietari de animale din zona orașului Târgu Bujor, județul Galați, au fost amendați de jandarmi pentru că au trecut cu turmele printr-o pădure, potrivit Mediafax. Unul dintre proprietarii de animale din zona Târgu Bujor susține că a fost amendat de două ori de la începutul lunii septembrie. În total, el trebuie să plătească 4.000 de lei, dar spune că nu are bani. În plus, el se consideră neîndreptățit, deoarece trece prin pădure de foarte mulți ani fără a avea probleme.

„Am primit două amenzi în două săptămâni. Jandarmul mi-a zis că trebuie să obțin aprobare de la Ocol pentru a trece prin pădure, nu am știut de așa ceva. Am 30 de capre și trec pe acolo de mulți ani, nu s-a mai întâmplat până acum. Pădurea nu am cum să o ocolesc ca să ajung la pășune, m-am gândit să-mi vând animalele ca să nu mai am griji. Acum le țin în curte, dar caprele trebuie să meargă și la pășune. Sunt mai mulți proprietari de animale care au primit amendă, am aflat că și pădurarul a fost amendat pentru că avea niște animale”, a declarat Ștefan Vasilache, unul dintre proprietarii de animale din zona Târgu Bujor.

Jandarmii gălățeni susțin că amenzile sunt justificate și au fost acordate în baza legii. Începând de la 1 august, au fost date cinci amenzi pentru tranzitarea fără aprobare a pădurii.

„În perioada 1 august – 24 septembrie 2019, jandarmii gălăţeni au aplicat un număr de cinci sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor art. 12 lit. e din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Actul normativ care a stat la baza aplicării sancţiunilor precizează: Constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei până la 2.000 lei următoarele fapte:… lit.e – trecerea animalelor domestice însoţite sau neînsoţite prin fondul forestier, fără aprobare legală. Sancţiunea se aplică însoţitorului turmei, dacă animalele sunt însoţite, sau proprietarului, dacă animalele sunt neînsoţite”, se arată în răspunsul dat de reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!