Ştiri agricoleUtilaje și tehnologii

Ziua Porumbului la Iași: Producțiile obținute de hibrizii din platforma de la Târgu Frumos

Sursa foto: Facebook.com/AIPROM

Ziua Porumbului Iași 2019  – Târgu Frumos, pentru a doua oară gazdă sărbătorii porumbului în regiunea Moldovei! Evenimentul și-a deschis porțile astăzi, joi – 26 septembrie, în ferma Agro Ilmar din Târgu Frumos – comuna Balș, satul Boureni. Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă, în premieră, producțiile obținute de toți hibrizii cultivați.

Cea de-a doua ediție a Zilei Porumbului pe zona Moldovei a fost organizată de Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice județul Iași, sub egida Asociației Producătorilor de Porumb din România, având ca partener principal compania Syngenta.

Cu o zi înainte de prezentarea hibrizilor în câmp, Ziua Porumbului a inclus un seminar cu tema ”Inovații în ameliorarea plantelor – evoluții recente și traiectorii viitoare”, eveniment conex organizat în Iași, în Amfiteatrul USAMV Ion Ionescu de la Brad, cu concursurul Ambasadei SUA la București și al asociațiilor profesionale APPR, ABR și AISR.

În platforma de la Agro Ilmar, exploatație localizată în Târgu Frumos, s-au cultivat anul acesta 55 de hibrizi de porumb, cât 5 de la fiecare companie parteneră la Ziua Porumbului Iași 2019.

De subliniat că la fel ca la Ziua Porumbului din Bărăgan, de la ferma Elsit a lui Nicolae Sitaru, toți hibrizii de la platforma ieșeană au beneficiat de o tehnologie identică de cultură. La Târgu Frumos, compania care a asigurat partea de inputuri agricole este Syngenta, iar graficul de mai jos prezintă produsele aplicate:

Ziua Porumbului Iași: Lista cu producțiile obținute de hibrizii cultivați în 2019

*Notă – Numerotarea hibrizilor de la Ziua Porumbului nu reprezintă un clasament al producțiilor obținute

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!