Ştiri agricole

Cultivator de cătină din Tortoman, Constanța: Vând plantația cu tot cu fabrica de procesare!

Din cauza problemelor de sănătate, Nicolae Bratosin își vinde plantația de cătină

Nicolae Bratosin, proprietarul unei plantații de cătină bio în județul Constanța, își vinde afacerea! Constănțeanul, în vârstă de 66 de ani, deține 8 hectare de teren pe care este cultivată cătina, precum și o fabrică de procesare a ”ginsengului românesc”. Din cauza problemelor de sănătate însă, el este nevoit să se despartă de afacerea sa de suflet în care a investit preț de mai mulți ani de zile timp și bani.

Anunțul de vânzare al afacerii cu cătină a fost publicat de Nicolae Bratosin în cadrul secțiunii deAnunțuri Agricole“, de pe site-ul Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

“Vând fermă cu plantație de cătină, exploatație dotată cu spații pentru prelucrare și depozitare, ce include:

 • teren 8 ha din care 7 ha plantate cu cătină .
 • 4 spații frigorifice 150 mp [ 200 mc]
 • generator de curent de 25 kva
 • linie de prelucrare a catinei (suc, pulbere, ceai)
 • spațiu prelucrare cătină 150 mp,
 • spațiu administrativ (vestiare, birou) 150 mp
 • magazie 200 mp, materiale etc.
 • utilaje aferente lucrărilor pomicole
 • cuptor pentru deshidratarea fructelor 25 mp
 • plantația este pe rod în anul 7
 • are instalație de irigare prin picurare modernă alimentată direct din puț forat 100 m (apa 7 m3/oră) sau din bazin de stocare a apei de 25 t.
 • două autoutilitare frigorifice/congelare
 • rețeaua de alimentare cu energie electrică este proprietatea firmei
 • plantația este împrejmuită cu gard din plasă

Plantația este amplasată la drum județean, localitatea Tortoman, județul Constanța. Suprafața totală: 8 ha cu front stradal de 300 metri”, se arată în anunțul de vânzare postat pe site-ul Agrointeligenta.

În urmă cu circa doi ani, Agrointeligenta – AGROINTEL.RO a realizat un reportaj despre plantația de cătină a constănțeanului Nicolae Bratosin, afacere care mergea foarte bine la momentul respectiv. Am luat legătura cu fermierul din Constanța pentru a ști exact ce s-a întâmplat de își dorește să renunțe la tot ce a realizat. Așa am aflat că afacerea cu cătină nu are probleme, ci merge încă și mai bine ca acum câțiva ani, dar, din păcate, problemele de sănatate pe care le are Nicolae Bratosin nu-l mai ajută să facă față activităților specifice.

”Merge foarte bine afacerea cu cătină, merge mult mai bine ca acum 4 ani de zile. Am însă probleme cu sănătatea, am probleme cu mișcarea și nu mai pot să mă ocup de ea. Prețul e 350.000 de euro, dar pe cine va interesa cu adevărat, și vine la fața locului să vadă despre ce e vorba, atunci mai discutăm și la preț. Totul este proprietate personală. Anul ăsta am obținut o producție de 12,5 tone la hectar de cătină, o producție care de la an la an s-a menținut constantă. Eu am însă fabrica care îmi aduce plus valoare mie. Cu cât reușesc mai repede să vând, cu atât voi merge mai repede să-mi fac și eu operațiile de care am nevoie, odată cu înaintarea în vârstă apar tot felul de probleme”, a declarat Nicolae Bratosin pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

Dacă sunteți interesați să cumpărați plantația de cătină și fabrica de procesare din județul Constanța, datele de contract ale lui Nicolae Bratosin le găsiți AICI.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!