• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ȘEFUL APIA ANUNȚĂ: SUBVENȚIA MARE LA OVINE – 17,71 EURO/CAP DE ANIMAL!

    agrointeligenta.ro -

    Subvenția APIA la ovine și caprine pe 2019, stabilită la 17,7173 euro pe cap de animal la schema de sprijin cuplat zootehnic SCZ ovine/caprine, adică pentru animalele înscrise în Registrul Genealogic și aflate în Controlul Oficial al Producțiilor!

    Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat în premieră pentru cititorii Agrointeligența-AGROINTEL.RO că oierii primesc în acest an 17,7173 euro pe cap de animal pentru SCZ ovine și caprine.

    Subvenția ”cea mare” pe cap de ovină și de caprină a fost stabilită oficial de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură care au calculat că fermierii vor putea încasa un cuantum de 17,7173 de euro pe cap de animal la schema de sprijin cuplat zootehnic, speciile ovină/caprină. În afară de această sumă, crescătorii vor beneficia și de Ajutorul Național Tranzitoriu, dar pentru această schemă, bugetul și cuantumul aferent se pot calcula abia anul viitor, după adoptarea bugetului național pe 2020, buget din care se face și plata acestei subvenții de stat. În cazul SCZ, plata se face din bani europeni.

    Subvenția din 2019, ușor mai mare decât cea pe anul trecut

    În cazul SCZ, oierii primesc în acest an o subvenție mai mare pe cap de oaie, cu circa 1,7436 de euro având în vedere că anul trecut au primit 15,9737 de euro pe cap de animal. Pe lângă această sumă oierii primesc și Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) schemă ce se achită din Bugetul Național și care intră la plata regulară începând cu luna ianuarie.

    În schimb SCZ ovine/caprine intră la plata avansului din subvențiile din Campania 2019 astfel că oierii primesc în conturi 12, 4021 adică 70 la sută din suma totală alocată pe cap de animal. Mai mult, plafonul alocat pentru plata acestei subvenții este de 64.3000.000 de euro.

    Plățile se fac în lei la cursul de 4,7496 de lei pentru un euro astfel că în conturi oierii primesc 84,15 de lei pe cap de animal pentru SCZ.

    Vă reamintim că la prima tranșă din subvențiile pe 2019, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va plăti 70% din următoarele scheme pe suprafață finanțate din bugetul FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă):

    Schema de plată unică pe suprafață: 102,6082 euro/ha, adică 487,3479 lei/ha
    Plata redistributivă: a) -primul interval: 1-5 ha, inclusiv 5 euro/ha, adică 23,748 lei/ha; b) -al doilea interval: peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv 48,7127 euro/ha, adică 231,3658 lei/ha;
    Plata pentru înverzire: 59,3201 euro/ha, adică 281,7467 lei/ha;
    Plata pentru tinerii fermieri: 31,2477 euro/ha, adică 148,4140 lei/ha.

    Pentru acest an, plățile la subvenții – inclusiv avansul, se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2019 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Este vorba despre un curs oficial de 4,7496 de lei pentru un euro pentru schemele finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă).

    Potrivit informațiilor obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, subvenția pentru oieri ar urma să intre la plată după 1 noiembrie prioritatea având schemele pe suprafață.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom

    Ultimele știri

    Patru noi focare de pestă porcină africană, toate confirmate într-o singură comună DSVSA: Focar de rabie la vaci într-o gospodărie. Boala se transmite și la om Carta Albă a Agriculturii din România. Fermierii vor creșterea subvențiilor și dezvoltarea sistemelor de irigații