• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierii vor intra la plata avansului în ordinea în care au depus cererile la APIA

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  În numai câteva zile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va demara plata primei tranșe din subvențiile agricole pe acest an. Agrointeligența – AGROINTEL.RO a discutat cu directorul general al APIA despre stadiul pregătirii dosarelor pentru autorizarea la plată și vă aducem noutăți despre activitatea funcționarilor.

  ”În data de 16 vom începe plățile în avans pentru Campania 2019. Până în momentul de față peste 380.000 de dosare sunt pregătite pentru calcul. Categoric că nu vor putea intra toate dosarele într-o singură zi pentru că nu se poate fizic, dar în scurt timp toate dosarele pe care ni le-am propus vor fi autorizate la plată. Vreau să subliniez faptul că începând cu data de 16 va începe plata avansului atât în sectorul vegetal, cât și în sectorul zootehnic. Fiind cerere unică, și dosarele care au parte de zootehnie vor intra la plată, mai exact sprijinul cuplat pentru ovine și caprine”, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Fermierii vor intra la plata avansului în ordinea în care și-au depus cererile de plată la sediul APIA, a lăsat să se înțeleagă șeful agenției de plăți. ”Nu există o ordine, pur și simplu sunt cei care nu au neconformități, aceștia vor intra la plată. Cumva e în ordinea depunerii cererilor, în funcție de cum au procesat colegii, dar nu este o alegere anume, să fie mici sau mari. Sunt luați efectiv pe rând toți fermierii”, a dezvăluit Adrian Pintea, directorul general APIA, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Din data de 16 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara campania de plată în avans a fermierilor care au depus cererea unică în Campania 2019.

  Se pot face plăți de până la 70%  în cazul plăților directe și de până la 85 la sută în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor compensatorii. România beneficiază de o alocare de 1.943.162.000 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) iar în baza plafoanelor alocate și a informațiilor extrase din baza de date, APIA a stabilit cuantumurile în vederea calculării sumelor pentru avansul Campaniei 2019:

  Plăţile pentru schemele finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,7496 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30.09.2019 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 329/3.

  Plăţile pentru schemele finanțate din FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,6635 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 31.12.2018 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 1/06.

  Campania de plăți în avans se va derula în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2019, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, și ale Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 69/25.01.2019 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ministrul Agriculturii: Fermierii reclamă că au probleme cu eliberarea adeverințelor de către primari! Programul TOMATA 2020: Ultima zi pentru valorificarea roșiilor – 15 iunie! Actele la DAJ până pe 30 iunie! Când ar putea fermierii să încaseze avansul din subvențiile APIA pentru acest an!

  Ultimele știri

  Dan Petrescu: ”Sunt două lucruri foarte importante pe care le-am reușit: lâna și berbecii de origine” Procese verbale încheiate pentru 1,3 milioane de hectare afectate de secetă Legea pășunatului se schimbă din toamnă! Anunțul oierului Ionică Sterp pentru crescătorii de animale!

  Căutare în articole