Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ANUNȚUL MINISTRULUI DESEMNAT despre PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Primele declarații oficiale ale ministrului desemnat la Agricultură cu privire la plata subvențiilor. Deputatul Adrian Oros este audiat astăzi, marți – 29 octombrie, în Comisiile Reunite pentru Agricultură din Parlamentul României. În prezentarea succintă a programului de guvernare pe sectorul agricol, Adrian Oros a dat asigurări să subvențiile plătite de APIA nu vor întârzia. La finalul ședinței, Oros a primit aviz favorabil și va face parte din echipa de miniștri propuși pentru Guvernul Orban la ședința pentru votul de învestitură de luni, 4 noiembrie.

Adrian Oros a anunțat că plata la timp a subvențiilor APIA ține ”de normalitate”. Ministrul propus a subliniat astfel că fermierii nu trebuie să își facă griji cu privire la încasarea sumelor ce li se cuvin. ”În programul de guvernare nu am detaliat măsuri care asigură normalitatea, cum sunt: acordarea subvențiilor la timp, simplificarea legislației și procedurilor sau continuarea anumitor programe cu finanțare națională sau europeană pentru că este logic că toate programele în derulare care sunt legiferate și au aprobarea Comisiei vor fi derulate în continuare”, a arătat ministrul propus pentru portofoliul agriculturii.

Referitor la programele de finanțare din bugetul de stat, Adrian Oros a arătat că ”toate programale în derulare care sunt legiferate și au aprobarea Comisiei vor fi derulate în continuare”.

Vă reamintim că la acest moment, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură derulează plata în avans a subvențiilor, virând în conturile fermierilor o primă tranșă din plățile directe pe suprafață și din sprijinul cuplat pentru speciile ovine și caprine. Se achită și 85% din o serie de plăți compensatorii.

Plata avansului a început pe 16 octombrie și se va încheia pe 30 noiembrie, urmând ca din 2 decembrie, să se demareze plata integrală a subvențiilor agricole.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!