Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

OFICIAL APIA: ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ SE INTRĂ CU AVANSUL ȘI LA CRESCĂTORII DE BOVINE!

Plata avansului pentru crescătorii de bovine ar putea să înceapă în circa o săptămână. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va putea demara plata avansului din sprijinul cuplat la bovine imediat ce se încheie perioada de retenție a animalelor în ferme, după data de 15 noiembrie, și după stabilirea cuantumului pe cap de animal la vacile de lapte și de carne.

Bovinele încă nu au intrat. Au intrat fermierii cu ovine și caprine pe sprijinul cuplat. Așteptăm în perioada următoare, să presupunem o săptămână, să intre și cei cu bovine. Au fost gestionați și fermieri care au avut bovine, care au intrat cu plata în avans doar pe vegetal. În cazul în care se dă drumul și la zootehnie, atunci îi vor regestiona dacă au plata integrală făcută”, a declarat pentru emisiunea Satul Hunedorean ec. Veronica Topor – director executiv adjunct APIA Hunedoara.

Vă reamintim că perioada în care APIA plătește avansul fermierilor este 16 octombrie-30 noiembrie. După această dată, funcționarii pot autoriza fermierii pentru plățile finale, programate să se încheie pe 30 iunie 2020 pentru anul de cerere 2019.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!