Ştiri agricoleVremea

COD GALBEN ÎN VIGOARE! 27 DE JUDEȚE SUB ALERTĂ DE VÂNT PUTERNIC ȘI PLOI!

Alertă emisă de ANM pentru mai multe județe din România! Administrația Națională pentru Meteorologie avertizează că de ieri, de la ora 16.00 a intrat în vigoare o atenționare Cod Galben pentru intensificări ale vântului în zona de munte și sudul Banatului. Totodată, începând de astăzi, de la ora 8 dimineața, se activează și o informare meteo pentru ploi în general moderate cantitativ în sud-vestul țării.

Iată cele două avertizări emise de ANM și harta cu județele vizate de alertele meteo:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 12 noiembrie, ora 16 – 14 noiembrie, ora 10
Zone afectate: zona de munte și sudul Banatului

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h.

În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h.

Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene și zone vizate: ploi în general moderate cantitativ în sud-vestul țării
Interval de valabilitate: 13 noiembrie, ora 08 – 14 noiembrie, ora 18

Din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!