Ştiri agricole

MINISTRUL ADRIAN OROS MERGE LA IZBICENI! SE ÎNTÂLNEȘTE CU LEGUMICULTORII DIN OLT!

Ministrul Agriculturii, o nouă întâlnire cu fermierii! Adrian Oros va merge mâine, vineri – 15 noiembrie, la Izbiceni, în județul Olt, să stea de vorbă cu producătorii de legume din localitate și nu numai!

Ministrul Adrian Oros este așteptat la Izbiceni de către conducerea și membrii Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, precum și de toți legumicultorii din zonă. Întâlnirea va avea loc în incinta Căminului Cultural Tudor Gheorghe, începând cu orele 16:00.

Întâlnirea este facilitată de organizația județeană PNL Olt, prin președintele Liviu Voiculescu, și organizația PNL Izbiceni, prin președintele Băețică Tomel, se arată într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO de către Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt.

Potrivit Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, întâlnirea va fi una interactivă, cu întrebări, soluții, informații, etc. Printre temele și subiectele ce urmează să fie abordate se numără:

  • Programul „Tomata”, pentru beneficiarii din ciclul II – 2019 și continuarea acestuia în 2020; Programul Usturoiul , pentru anul 2020;
  • Noua Politică Agricolă Comună 2021-2027, privind Planul Național Strategic;
  • Subvenții APIA;
  • Piața de desfacere pentru micii producători;
  • Ferma de Familie, motorul satului românesc și european (abordări și perspective);
  • Forța de muncă / Finanțarea și creditarea micilor fermieri / Forme asociative (Cooperative, Grupuri de producători);
  • Noi programe de finanțare / subvenționare / ajutoare de stat și de minimis pentru legumicultură;
  • Situația fondurilor europene din actualul PNDR 2014-2020, și încercarea de redistribuire a sumelor rămase din măsurile și submăsurile care nu au avut succes, către alte submăsuri cum ar fi: 6.1. Instalarea Tinerilor Fermieri / 6.3. Sprijin pentru Fermele Mici / S.M. 4.1. Investiții în exploatații agricole (Ferma de Familie), etc. ;

Comuna Izbiceni este o localitate reprezentativă in România și județul Olt, recunoscută pentru timpurietatea, calitatea, diversitatea și gustul legumelor produse aici. Primele tomate din România se recoltează din acest bazin legumicol.

La eveniment vor fi prezenți și legumicultori din cele mai mari bazine legumicole din județul Olt: Giuvărăști, Gîrcov, Rusănești, Tia Mare, Scărișoara, Urzica, Vădăstrița, Pleșoiu, Strejești, Grădinari etc.

Prima vizită oficială de lucru pe care Adrian Oros a avut-o, în teritoriu, în calitate de ministru al Agricultorii a fost cu legumicultorii din Matca, județul Brăila.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!