• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Asociația Bălțată Românească: Fermieri, pe 1 decembrie se închid listele la subvenția pentru serviciile de COP și RG

    Ramona Dascălu -

    Anunț important! Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR-SIM) aduce la cunoștința fermierilor că mai sunt doar trei zile până la închiderea listelor pentru ajutorul național pentru serviciile de Controlul Oficial al Producțiilor (COP) și Registre Genealogice (RG), aferente anului 2020.

    Societățile de ameliorare, organizațiile de control subordonate registrelor genealogice, dar și fermierii sunt în această perioadă în plină campanie de definitivare a listelor inițiale cu beneficiarii ajutoarelor naționale pentru Controlul Oficial al Producțiilor (COP) și Registre Genealogice (RG), aferente anului 2020.

    Practic mai sunt câteva zile și la data de 1.12.2019 se închid listele pentru subvenția care se acordă pentru serviciile de COP și RG. Pentru a putea primi această subvenție, se depune de către Asociație, la APIA, lista inițială, în baza căreia anul viitor se vor acorda aceste subvenții.

    Într-o informare de interes pentru fermieri, ACVBR-SIM anunță că din acest an, au intrat în vigoare mai multe schimbări în organizarea întregii activități a societăților de ameliorare, conform reg. UE 1012/2016, dar si Legii 32/2019 ( Legea Zootehniei). Prin aceste acte legislative s-a statuat ierarhia În baza căreia funcționează activitatea de ameliorare, rolul fiecărui participant la Programul de ameliorare, dar și drepturile și obligațiile părților implicate, mai exact a fermierilor, a societăților de ameliorare, dar și a prestatorilor, cum este cazul organizațiilor de control al performantelor la lapte sau carne. S-a legiferat ca fermierii să aibă o singură relație contractuală, respectiv cu societățile de ameliorare, care au devenit independente în elaborarea și ducerea la implementare a programelor de ameliorare.

    Prin Reg. UE 1012/2016, s-a stabilit ca întreaga activitate de control al performantelor la lapte și carne să fie făcută de societățile de ameliorare acreditate, iar în situația în care acestea nu pot să faca acest serviciu, acestea au  posibilitatea de a delega aceste atribuții către organizațiile de control partenere. Relația societăților de ameliorare cu aceste organizații de control este pe bază de contract de prestări servicii.

    Schematic, organizarea societăților de ameliorare ar arată astfel: Programele de ameliorare, precum și Regulamentele societăților de ameliorare devin obligatorii tuturor părților participante la aceste programe, fiecare participant având drepturi și obligatii bine definite. Fermierii trebuie să cunoască și să știe că acceptarea lor la participarea în programele de ameliorare sau rezilierea contractelor de colaborare poate fi făcută doar de către societățile de ameliorare.

    De precizat că pentru a beneficia la anul de sprijinul cuplat (SCZ), fermierul trebuie să fie înscris în Registrele Genealogice, dar suplimentar statul român mai acordă acest Ajutor Național pentru serviciile de COP și RG pentru care în această perioadă se fac ultimele înscrieri.

    Întreaga legislație națională și europeană, programele de ameliorare, regulamentele societăților de ameliorare, precum și procedeele de lucru sunt disponibile pe pagina oficială a asociației – www.baltataromaneasca.ro.

    De asemenea, fermierii pot lua legătura cu reprezentanții ACVBR-SIM la numerele de telefon: 0268. 367. 890; 0268.367.258 sau 0268. 367. 440.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații