Ştiri agricole

DISPERAREA UNUI FERMIER: ”ASTĂZI MI-AM TRIMIS LA ABATOR JUMĂTATE DIN VACI!”

Disperarea fermierului Ștefan Muscă: și-a trimis la abator jumătate din vacile pe care le deține. A fost nevoit să le vândă pe cele mai bune, vaci încrise la COP, dar la care a fost obligat să renunțe după ce a aflat că proiectul în care își punea toate speranțele nu va mai primi finanțare.

Ștefan Muscă este un fermier implicat, reprezentând interesele producătorilor agricoli din Giurgiu

Am ajuns la capătul puterilor! Astăzi am dat 50 de vaci la abator, le-am încărcat în mașină și îmi dădeau lacrimile. Am mai rămas cu 50 și nici pe astea nu știu cât le mai pot ține. Am fost efectiv nevoit să le vând, le-am dat unui abator din Botoșani și am acceptat un preț de nimic: 4 lei pe kilogram cu scăzământ 5%. Sunt vaci pe care le aveam la COP, vaci la care în alte condiții nu aș fi renunțat”, a povestit Ștefan Muscă pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Ce s-a întâmplat să îl determine pe fermierul Ștefan Muscă să renunțe la animale? Fermierul a sperat până în ultimul moment că proiectul pe care l-a făcut pentru un abator mobil va primi finanțare. ”Am primit asigurări că voi primi finanțare și acum am aflat că deși s-au găsit bani pentru proiectele cu abatoare, sumele vor merge către zonele montane. Am investit mult, am cumpărat și terenul pe care să facem abatorul. Mi-am piedut orice speranță, am investit prea mult, am datorii, trebuie să ies cumva la liman. Mi-e teamă acum că dacă eu încep să cedez și alți colegi din cooperativă o vor lua pe urmele mele, deznădăjduiți”, ne-a spus Ștefan Muscă.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris despre situația proiectelor pentru abatoare. După ce fermierii au fost încurajați să depună proiecte, au fost chiar sunați insistent de Direcțiile Agricole să facă documentația, în final s-a anunțat că nu mai sunt bani disponibili pentru finanțarea acestor proiecte. Fermierii au cheltuit sume mari cu consultanții,

Fermierii, păcăliți de Daea cu abatoarele mobile. Proiectele depuse – câștigătoare, dar fără finanțare


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!