• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea pe luna decembrie: când vine frigul şi lovesc ninsorile

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza pe luna decembrie: Precipitaţii abundente sunt prognozate săptămâna viitoare, semn că iarna îşi intră în drepturi, iar în acest weekend se face tot mai frig.. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat cum va fi vremea în decembrie. Se aşteaptă temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade şi precipitaţii excedentare la început de decembrie. Şi de Crăciun sunt prognozate ploi, iar în zonele înalte, ninsori.

    Estimări meteorologice pentru intervalul 2 – 30 decembrie 2019

    Săptămâna 02.12.2019 – 09.12.2019

    Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în regiunile estice va fi deficitar. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

    Săptămâna 09.12.2019 – 16.12.2019

    Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul extrem al ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei.

    Săptămâna 16.12.2019 – 23.12.2019

    Temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

    Săptămâna 23.12.2019 – 30.12.2019

    Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toată ţara.

    Răcire accentuată şi precipitaţii mixte

    Sâmbătă, 30 noiembrie, conform ANM, vremea se va răci faţă de ziua precedentă devenind normală pentru această perioadă în jumătatea de nord a ţării, unde vor fi înnorări şi local precipitaţii slabe sub formă de ploaie, iar pe suprafeţe mai mici, noaptea, lapoviţă sau ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile, dar vor fi trecătoare şi slabe cantitativ. În sudul şi sud-estul teritoriului valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane, dar pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în regiunile nordice şi 14 grade în Dobrogea şi Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 4 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

    Duminică, procesul de răcire a vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile, astfel că valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice pentru începutul lunii decembrie, iar local, îndeosebi în nord şi centru, sub mediile caracteristice datei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului în sudul teritoriului şi local în centru, iar în Muntenia pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. În timpul nopţii, cerul se va înnora în vest, centru şi nord şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe – mixte în Banat şi în Crişana şi predominant ninsori în Maramureş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montană, în special în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime de luni dimineaţa între -7 şi 2 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţă.


    Te-ar mai putea interesa

    Când achită APIA Ajutoarele Naționale Tranzitorii pe hectar și animale Plata despăgubirilor de secetă – informații de ultimă oră pentru fermieri Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară

    Ultimele știri

    Teodor Aflat nu renunță la cultura care i-a lăsat un gust amar: sfecla de zahăr Exportul de ovine, reluat în forță! 13.000 de oi au plecat săptămâna trecută spre Maroc Medicii veterinari vor înființarea unei structuri naționale pentru combaterea epidemiilor din ferme