• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ACVBR-SIM: ”Revenim la MADR când se va discuta aplicat pe problemele ce țin de ameliorare”

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Șase organizații de crescători de vaci, toate conducătoare de cărți de rasă, au cerut Ministerului Agriculturii să aibă o întâlnire pentru a discuta viitorul programelor de ameliorare. Așa cum Agrointeligența – AGROINTEL.RO, discuțiile de astăzi, marți – 9 decembrie, de la Ministerul Agriculturii nu au decurs așa cum se așteptau fermierii, așa că cinci dintre cele șase organizații au decis să iasă din sală.

  Una dintre asociațiile care au decis să iasă din sala de ședință este și Asociația de Crescători de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental (ACVBR-SIM). ”S-a înaintat o adresă de către cele șase societăți de ameliorare, conform adresei pe care și dumneavoastră ați publicat-o, și sigur că s-a solicitat această întâlnire tehnică pe probleme care țin de societățile de ameliorare și, în fapt, pe toate problemele care țin de societățile de ameliorare și care au legătură cu zootehnia – până la urmă ne ocupăm de zoothenie și noi. Doar că tema discuției de astăzi, a întâlnirii de astăzi de la minister a fost alta decât ceea ce am solicitat noi, ca atare ne-am retras pentru altă dată astfel încât, la momentul în care ministerul o să ne solicite această întâlnire tehnică, să participăm cu mare drag”, a clarificat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Zoltan Haller membru fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească de tip Simmental.

  Despre viitorul schemei APIA de sprijin cuplat, fermierul Zoltan Haller subliniază că nu a înțeles clar ce se dorește. ”Cu privire la discuția despre SCZ nu prea pot să vă spun multe, că nu am înteles dacă se dorește efectiv eliminarea SCZ-ului sau, dacă nu, atunci probabil se dorește revoluționarea schemei în totalitate astfel încât ce a fost până acum să nu mai existe ca și procedură, ca și mod de gândire. Nu am intrat în delalii prea mult pentru că nu era cazul. Probabil că cei care au rămas, care nu au nici o legătură cu SCZ, o să povestească mai multe și vor putea da ei relațiile despre ce s-a discutat în continuare pe SCZ, după ce noi am plecat din sală. Aș sublinia că la ședință au rămas niște organizații care nu au nici în clin nici în mânecă cu societățile de ameliorare, doar sunt niște prestatori de servicii pentru societățile de ameliorare”, a precizat Haller Zoltan care ne-a declarat că secretarul de stat Emil Dumitru a fost cel care s-a pronunțat cu privire la SCZ.

  Noi, alături de celelalte organizații societăți de ameliorare am solicitat să se reprogrameze întâlnirea și să avem o discuție punctul pe teme de țin de societățile de ameliorare. Noi astăzi am mers la Ministerul Agriculturii cu o documentație, cu un material tehnic, pregătiți pe teme clare, de actualitate pentru fermieri, pentru crescătorii de vaci. Noi am și lăsat materialul la Ministerul Agriculturii”, a arătat Zoltan Haller pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Referitor la importanța schemelor de sprijin, Zoltan Haller a subliniat că pe tot ce ține de SCZ s-a investit enorm – mai ales de către fermieri, construindu-se societăți de ameliorare care au o structură solidă, un program de activitate. Pe parcursul ultimilor ani, crescătorii au fost motivați să se implice. ”Pornind de la motivare, pentru că este cuvântul pricipal, fermierii trebuie să fie motivați. Mai departe am dezvoltat ideea ce înseamnă motivare, siguranță, tehnologizare, predictibilitate, toate acestea se reunesc și se regăsesc în motivare. Sunt scheme pe care noi le-am gândit ca și organizație, dar din păcate nu am apucat să le prezentăm Ministerului (…) Am făcut și o analiză a societății de ameliorare, cam cum este organizată, ce activități a facut, ce își propune în anul imediat următor. Aceasta era propunerea noastră ca un început de discuție (n.r. prima parte a materialului). În condițiile în care vrei sa ai un dialog constructiv trebuie să pornești de undeva. Fiecare are gândirea lui, o gândire să zicem construită pe specificul activității și pe necesitățile fiecarei organizații”.

  Un om al dialogului, Zoltan Haller a încheiat discuția subliniind importanța analizei performanțelor programelor de amelioare, dar și a unei discuții tehnice, aplicate, pe care o vede necesară în actualul context.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Tinerii vor primi de la ADS maxim 50 de hectare de teren agricol, în concesiune! SUBVENȚII APIA: Cuantumul ANT – 13,3202 de euro pe hectar, la plată către fermieri! Subvenții APIA: Cuantumurile ANT la hectar și animale, la plată începând de astăzi

  Ultimele știri

  Primii bani în conturi! Șeful APIA: Am început plata subvențiilor ANT în vegetal și zootehnie! G4media.ro: Un personaj extrem de controversat, Ștefan Constantin, urmează să fie numit director general ANIF. Cine e personajul din umbră care trage sforile? Ministrul Agriculturii îl schimbă din funcție pe șeful APIA Olt la câteva zile de la prelungirea mandatului

  Căutare în articole