• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Centru de sacrificare pentru micii fermieri. Ce prețuri sunt la abatorizarea animalelor!

    Ramona Dascălu -

    Centru de sacrificare în județul Brașov! În acest weekend a fost inaugurat, la Făgăraș, un centru de sacrificare a animalelor, care va funcționa în luna decembrie în fiecare zi de joi și sâmbătă, între orele 08:00-14:00.

    În restul anului, centrul de sacrificare va fi deschis doar în zilele de sâmbătă, între orele 08:00 și 14:00.

    Spațiul este dotat, printre altele, cu cameră de refrigerare, incinerator, rulotă comercială și vestiar. Investiția a fost de 314.160 de lei, bani proveniți de la bugetul local.

    „Banii au fost investiți pentru susținerea micilor fermieri, dar și ca cetățenii Țării Făgărașului să aibă posibilitatea să cumpere produse bio, din carne provenită de la animale care nu sunt crescute intensiv. Spațiul este administrat de SC Piețe, Târguri și Oboare, care are un contract cu concesionarul veterinar al municipiului Făgăraş și doi măcelari. Clienții au posibilitatea, după ce achiziționează animalul de la producător, să îl taie la faţa locului conform normelor impuse de Uniunea Europeană”, a declarat primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, potrivit Observatorul de Brasov.

    La centrul situat pe Șoseaua Hurezului pot fi sacrificați doar porci și oi, provenite din județul Brașov și exclusiv din următorul areal: Nord: Părău, Șoarș, Cincu, Rucăr, Feldioara, Sud: comunele situate în zona „de sub munte”, Vest: Ucea, Est: Comuna Șinca.

    După sacrificarea animalelor, analiza cărnii va fi efectuată în același loc. La același centru vor fi comercializate și furaje și cereale, doar din arealul menționat.

    Animalele aduse pentru sacrificare trebuie să fie însoțite de: document de proprietate, formular de mișcare, document lanț alimentar, certificat pentru specie. Acestea vor fi obținute de la circumscripția sanitar-veterinară din localitatea de proveniență.

    Taxele (cu TVA) percepute comercianților pentru vânzarea cerealelor, animalelor, mărfurilor și folosirea platoului, pentru 2019-2020, sunt următoarele:


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării