• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANM: SCHIMBARE RADICALĂ A VREMII! UN CICLON ADUCE IARNA ÎN TOATE REGIUNILE!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Vremea rea pune stăpânire pe toate regiunile, iar la munte se anunţă ninsori şi viscol, începând de luni seară. Conform adevarul.ro, după temperaturi de primăvară, vremea intră într-un proces de răcire. Un ciclon peiculos va lovi ţara noastră şi va aduce iarna în toate regiunile.

  Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 14 grade. Luni şi marţi se vor înregistra precipitaţii, iar de luni seara vor predomina ninsoarea şi viscolul la munte. În Ajun de Crăciun meteologii anunţă vreme rece şi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, cu excepţia zonei de munte unde cu precădere la altitudini mari va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

  Luni, 23 decembrie, vremea va fi în general închisă şi se va răci, iar temporar se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, cu excepţia zonei de munte unde cu precădere la altitudini mari va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. În a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare în zonele mai joase de relief în special din centru şi nord-vest, pe arii restrânse ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Pe suprafeţe mici, cu precădere în vest şi nord-vest precum şi în zona montană aferentă, se vor acumula cantităţile de apă mai însemnate. Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului în vestul şi sudul ţării, iar la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali va sufla tare, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade.

  Şi marţi, 24 decembrie, vremea se va menţine în general închisă, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii – ninsori la munte, mixte îndeosebi în centrul ţării şi ploi în rest. Vântul va mai avea intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, dar la cote mai reduse şi în vestul, sud-vestul, centru şi nordul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 10 grade, iar cele minime între -3 şi 5 grade.

  Estimări meteorologice pentru intervalul 23.12.2019 – 20.01.2020

  Săptămâna 23.12.2019 – 30.12.2019

  Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în zonele montane, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

  Săptămâna 30.12.2019 – 06.01.2020

  Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii, posibil uşor mai coborâte în regiunile centrale şi la munte, dar şi uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

  Săptămâna 06.01.2020 – 13.01.2020

  Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile extracarpatice şi apropiate de cele specifice în rest. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

  Săptămâna 13.01.2020 – 20.01.2020

  Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Șefa ANM a anunțat cum va fi vremea în luna iunie! Ploile din ultimele ore, o gură de oxigen pentru fermieri și culturile agricole A LOVIT GRINDINA! ”NU MAI E NIMIC! TOTUL E PUS LA PĂMÂNT!”

  Ultimele știri

  Rezervele Statului cumpără de urgență 600.000 de tone de grâu! Ce achiziții se fac din fiecare județ! Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb Legumicultorii români primesc ajutor de calitate! Parteneriat între MALAGROW și MEGA IMAGE

  Căutare în articole