Comerţ alimentar

Pâinea românească ar putea „invada“ piaţa bulgărească de la 1 septembrie. Producătorii bulgari cer reducerea TVA-ului la pâine la 10%

De săptămâna viitoare, bulgarii ar putea mânca mai multă pâine românească. Mai exact, potrivit site-ului bulgăresc Vsekiden, jumătate din Bulgaria va fi „inundată” de produsele de panificaţie din România.

Asta, după ce TVA-ul la pâine în România urmează să fie diminuat de la 24% la 9%, iar preţurile pe care le plătesc producătorii români la gaz şi la energie electrică sunt considerabil mai mici decât cele din Bulgaria. Brutarii bulgari se tem că pâinea românească va pătrunde nu numai în Dobrogea şi în zonele transfrontaliere, ci în întreaga Bulgarie de nord, notează agerpres.ro, citând presa bulgară.

Pentru a salva producţia bulgărească de „invazia” pâinii româneşti, producătorii de la sud de Dunăre cer ca guvernul de la Sofia să reducă TVA-ul la pâine de la 20% la 10%. Mai mult, brutarii bulgari spun că recolta de grâu din acest an este foarte bună în ambele ţări, ceea ce va duce la ieftinirea semnificativă a pâinii.

Sursa: adevarul.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!