• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Zile de foc la APIA! 815.537 de fermieri au depus cereri de plată pentru 9.427.513 de hectare!

  Roxana Dobre -

  Sunt zile de foc la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ultimele zile pentru subvenţiile fermierilor sunt bifate în acest week-end de funcţionarii agenţiei de plăţi din toată ţara dar și plățile pentru subvențiile care mai sunt de achitat. Atât directorul general al APIA, Adrian Pintea, cât şi ministrul agriculturii, Adrian Oros, au efectuat vizite în teritoriu pentru a se asigura că depunerea cererii unice se desfăşoară la cote maxime, în ultimele 2 zile până la termenul limită care este 15 iunie.

  Adrian Pintea, şeful APIA a declarat pentru Agrointeligenţa-AGROINTEL.RO că până pe 13 iunie au depus cererea unică 815.537 de fermieri cu o suprafaţă de 9.427.513 ha.

  ”Până astăzi, duminică – 14 iunie, 15 centre județene APIA au depășit suprafețele pentru care s-au depus cereri în anul 2019: Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Sălaj, Timiș, Vaslui și Vâlcea. Pentru sâmbătă, 13 iunie, putem spune că am înregistrat o suprafață bună având în vedere că este vorba despre o zi de week-end. Adică au depus cereri 3.573 de fermieri pentru o suprafață de 194.825 ha. Vreau prin intermediul Agrointeligența să mulțumesc tuturor funcționarilor din țară care au făcut eforturi să se plieze la noua formă de înregistrare a cererii unice dar mai ales au înțeles că trebuie să fie alături de fermieri și să își desfășoare activitatea și în zilele de sâmbătă și duminică sau sărbătorile legale”, a mai spus șeful APIA.

  Vizitele în teritoriu au continuat și sâmbătă, 13 iunie

  Adrian Pintea s-a deplasat la sediul Centrului Județean Giurgiu, sâmbătă 13 iunie. Acesta a transmis că până la 13 iunie la nivelul județului Giurgiu au fost depuse 11.694 de cereri unice pentru campania 2020 pentru o suprafață de 187.350 hectare.

  ”În paralel cu primirea de solicitari pentru anul 2020, funcționarii APIA Giurgiu finalizează autorizarea la plată pentru campania aferentă anului 2019. 99,8% din totalul fermierilor județului au primit aprobarea de plată, suma totală depășind valoarea de 43.017.803 euro”, a transmis șeful APIA. Din informațiile Agrointeligența-AGROINTEL.RO, șeful APIA va continua verificările în teren și astăzi, 14 iunie, la Centrul Județean APIA Prahova.

  Și ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vrut să verifice cum stau lucrurile în teren în privința depunerii cererii unice. Acesta a mers în control la APIA Cluj unde a primit asigurări de la directorul executiv Ioan Merca că în acest an suprafața solicitată la plată va depăși suprafața de anul trecut, la nivelul județului.

  ”Perioada aceasta este una foarte încărcată pentru angajații APIA. Aceștia lucrează inclusiv în weekend-uri pentru a veni în sprijinul fermierilor care își doresc să depună cererea unică de plată pentru subvenții, termenul limită fiind 15 iunie. Am avut o întâlnire cu conducerea instituției, dar și cu funcționarii implicați în preluarea cererilor unice pe suprafață și a cererilor pe Măsura 15 (Plăți pentru angajamente de silvomediu)”, a transmis Oros.

   

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul României a aprobat noua procedură de certificare a berbecilor cu origine! Anunț APIA: 31 iulie – termen de depunere a cererilor pentru motorina din trimestrul 2! Problema berbecilor cu origine a ajuns pe masa Guvernului! Genotiparea va fi făcută pe banii statului!

  Ultimele știri

  Transport ilegal de bovine, confiscat de polițiști! Zeci de vaci au fost omorâte! Fermierul și senatorul Tanczos Barna a fost confirmat cu COVID-19 și este internat cu pneumonie! Oierii îi cer ministrului Oros două demisii grele! ”S-a ajuns la abuzuri grave!”

  Căutare în articole