• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenţii APIA 2020: Lista documentelor necesare pentru plata pe suprafaţă!

    agrointeligenta.ro -

    Pentru a obține subvențiile agricole pe acest an, fermierii trebuie, la fel ca și până acum, să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cererea unică de plată. Alături de cererea-tip care se depune la centrele locale și județene – fiecare fermier la centrul de care aparține, agricultorii trebuie să facă identificarea parcelelor lucrat în cadrul programului pus la dispoziție de către APIA, dar și să prezinte și să înregistreze o serie de documente obligatorii care atestă activitatea sa agricolă, dar și modul în care utilizează suprafața de teren.

    Anul acesta, cererile unice și documentele cerute de funcționari se depun în perioada 2 martie-15 iunie, iar fermierii primesc invitații cu programarea pe care o au cu funcționarul care le va prela actele la data și ora stabilită.

    Iată care sunt documentele obligatorii pe care fermierii trebuie să le prezinte funcționarilor APIA:

    ● Copie CI/BI/ paşaport;
    ● Dovadă cont bancar activ;
    ● Pentru persoanele juridice – actele care atestă forma de organizare, înregistrarea fiscală şi numirea/ desemnarea unui administrator, după
    caz, în original;
    ● Documente specifice, diferenţiate pe tipul de sprijin solicitat;
    ● Documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a
    animalelor declarate.
    ● Beneficiarii M11 trebuie să depună odată cu cererea unică de plată sau până la termenul limită de depunere a cererii, copia contractului încheiat între organismul de control și beneficiar, copia după fişa de înregistrare a beneficiarului în agricultura ecologică conform Anexei 1 din Ordinul MADR 1253/2013, cu modificările şi completările ulterioare (care se depune odată cu cererea sau până la terenul limită de depunere cerere şi care trebuie să fie vizată de DAJ şi valabilă pentru anul în curs). Conform art. 2 alin. 1 din Ordinul MADR nr. 1253/2013, cu modificările şi completările ulterioare, în fiecare an, până la data de 16 mai (inclusiv), operatorii au obligaţia de a-şi înregistra activitatea în sistemul de agricultură ecologică (de a depune documentația prevăzută la art. 2 alin. 10 la DAJ.

    Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz. Dacă nu respecţi toate condiţiile şi obligaţiile care îţi revin, se aplică sancţiuni sau chiar excluderea de la plată!

    Potrivit prevederilor legislaţiei europene şi naţionale, orice fermier care solicită plăţi în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin prezentate mai sus trebuie să respecte normele privind ecocondiţionalitatea pe tot pacursul anului calendaristic şi pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferent de mărimea lor.

    Pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală se aplică cu prioritate cerințele specifice acestor măsuri, iar normele privind ecocondiționalitatea trebuie corelate cu angajamentele asumate în cadrul acestor măsuri.

    Nerespectarea de către femieri a normelor de ecocondiţionalitate conduce la reducerea plăţilor sau excluderea de la întreaga sumă a plăților care au fost acordate sau urmează a fi acordate beneficiarului în legătură cu cererile de sprijin, din una sau mai multe scheme de sprijin și se poate aplica pentru unul sau mai mulţi ani calendaristici, după caz, cu excepția cazurilor de forță majoră sau a circumstanțelor excepționale.

    APIA recomandă fermierilor ca înainte de a veni la Centrele APIA, să se prezinte la Primărie pentru a verifica în Registrul Agricol situația terenului pe care îl utilizează, în vederea eliberării adeverinţei de către primării conform înscrisurilor din Registrul Agricol, aferente anului de cerere, iar dacă agricultorul are în exploatație și animale să verifice situația acestora în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) cu ajutorul medicului veterinar concesionar, asociației sau propriilor evidențe, dacă este utilizator SNIIA.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an