• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fenomenul MIERII FALSIFICATE trebuie stopat! Măsuri în UE contra importurilor din China!

  Angelica Lefter -

  Este necesară o reglementare clară în cazul acordurilor U.E. – China în ceea ce privește falsurile cu mierea de albine, provenite din țara asiatică, este apelul europarlamentarului român Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European.

  ”În această după-masă, a avut loc un schimb de opinii cu un reprezentant al Comisiei (DG AGRI) legat de Acordul privind indicațiile geografice UE-China, în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. China este a doua destinație pentru exporturile agroalimentare ale UE, ajungând la 12,8 miliarde de euro (în perioada de 12 luni cuprinse între septembrie 2018 și august 2019). De asemenea, este a doua destinație a exporturilor UE de produse protejate sub formă de indicații geografice, reprezentând 9% din valoarea sa, inclusiv vinuri, produse agroalimentare și băuturi spirtoase. La 6 noiembrie, UE și China au încheiat negocierile privind un acord bilateral pentru protejarea a 100 de indicații geografice europene (IG) în China și 100 de IG chineze din UE împotriva imitațiilor și uzurpării. Acest acord va avea ca rezultat beneficii comerciale reciproce. Am intervenit în cadrul dezbaterii și am subliniat faptul că se impune o reglementare în interiorul acestui acord în ceea ce privește falsurile cu mierea de albine care se fac cu mierea provenită din China.”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de socializare.

  Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European a mai arătat că a avut un schimb de opinii cu John Clarke, reprezentantul Comisiei (DG AGRI), pe care a expus-o integral:”Fără discuție, încheierea oricărui acord comercial trebuie să fie un lucru benefic pentru toate părțile implicate, respectiv pentru Uniunea Europeană și China. Însă, domnule director, aș vrea să vă întreb dacă ați avut în vedere și sectorul apicol în cadrul acestor indicații geografice. Au fost dezbateri de-a lungul timpului în această comisie cu privire la faptul că cele mai multe falsuri cu mierea de albine se fac cu mierea provenită din China. De aceea, aș dori să vă întreb dacă a cunoscut o reglementare aparte această chestiune. Repet, este o problemă în ceea ce înseamnă schimburile comerciale între China și UE. Mierea adusă din China, care nu corespunde din punct de vedere calitativ sau nu este la același nivel ca cea din Europa, este amestecată în diverse state din UE și pe urmă, este vândută ca miere europeană. Este o problemă pentru noi foarte stringentă și ar trebui să fie prinsă în acest acord”.

  La rândul său, John Clarke, reprezentantul Comisiei (DG AGRI), a recunoscut, în context, că există o problemă cu mierea provenită din anumite state noneuropene și trebuie lansate acțiuni pentru stoparea fenomenului.

  „Ați pus întrebarea privind apicultorii, domnule Buda. Nu a existat nicio discuție în contextul acordului acestuia despre modificarea mierii. Știm că este o problemă, suntem conștienți de problema această și trebuie să vedem ce acțiuni trebuie să lansăm pentru a fi sigură că mierea provenită din Argentina, China, de oriunde este chiar ceea ce scrie pe borcan și nu o miere fraudată, alterată cu sirop sau zahăr”, a arătat John Clarke.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! Trei bărbați și o femeie – prinși la furat de porumb! Li s-a făcut dosar penal!

  Ultimele știri

  Vladimir Putin a anunțat un sprijin de jumătate de miliard de ruble pentru agricultorii din Republica Moldova SUBVENȚII APIA BOVINE 2020. Crescătorii de vaci sunt blocați la plată până pe 15 decembrie! Săptămânile Tranziției Alimentare. Carrefour interzice folosirea a peste 100 de aditivi din compoziția produselor marcă proprie!

  Căutare în articole