• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Florin Barbu și-a dat demisia din fruntea ANIF! Va fi înlocuit cu cel care a falimentat sistemul de irigații!

    Marian Buhociu -

    Florin Barbu a anunțat că a renunțat la conducerea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. Cel care îl va înlocui este Ștefan Constantin. Acesta a mai fost în fruntea sistemului național de irigații, atunci când agenția era societate națională. G4media.ro a scris că secretarul general al PNL, deputatul George Ionescu este cel care îl susține pe Ștefan Constantin.

    Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) și-a schimbat conducerea de astăzi, miercuri – 26 februarie. Florin Barbu și-a dat demisia din funcția de director general. El și-a anunțat decizia și pe pagina sa de Facebook și a invocat motive personale. Însă, din datele strânse de Agrointeligența – AGROINTEL.RO a fost vorba de o înțelegere între actuala guvernare și Barbu, pentru că acesta va rămâne director adjunct în cadrul ANIF.

    Postare prin care Barbu și-a anunțat demisia a fost acesta: „Ultimii șase ani, perioadă în care am condus Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, au fost cei mai intenși din activitatea mea profesională de până acum. N-a fost un drum deloc ușor însa a meritat toate eforturile care au făcut ca azi agricultura româneasca sa renască. Mă simt onorat că am putut contribui implicit la creșterea nivelului de bunăstare pentru fermieri și pentru țară, per ansamblu. Am avut alături de mine o echipă extraordinară, căreia îi mulțumesc pentru implicarea și eforturile depuse și îi asigur in continuare de tot sprijinul si respectul meu, la fel si pe toți cei care ne-au fost colaboratori in acest drum. Am ales însă, din motive personale, să îmi depun mandatul de director general al Agenției. Am speranța și încrederea că persoana care va fi nominalizată în locul meu pe acest post va continua proiectele începute cu aceeași ambiție și determinare, acestea fiind vitale pentru sectorul agricol. Mult succes tuturor!

    Înlocuitorul va fi cel care a falimentat sistemul de irigații

    Conform datelor obținute de Agrointeligența – AGROINTEL.RO, la conducerea ANIF va fi numit Ștefan Constantin. Până acum ordinul de numire a lui nu a fost publicat în Monitorul Oficial, dar acesta a fost redactat deja. Florin Barbu și-a depus mandatul pentru a scăpa de presiunile actualei puteri care dorea o nouă conducere la ANIF. Fostul director general va deveni însă director adjunct. Reamintim că fără ca acesta să-și depună mandatul pentru a se mulțumi cu postul de director adjunct, acesta nu putea fi înlocuit în acest moment pentru că ocupase postul în urma unui concurs.

    Ștefan Constantin ar fi, conform G4media.ro, un apropiat al deputatului liberal, George Ionescu. În legătură cu această numire, deputatul liberal a fost puțin ambiguu. A declarat că nu îl susține pe Ștefan Constantin în această funcție ”pentru că nu este din Prahova”, iar el susține doar oameni ai filialei din Prahova a PNL. ”Nu îmi sună cunoscut numele acestuia. Nu cred că este din Prahova. Oricum, o schimbare trebuie făcută la ANIF”, a declarat parlamentarul pentru g4media.ro.

    Am încercat să luăm legătura cu Ștefan Constantin acesta, dar până la acest moment nu am reușit.

    Ștefan Constantin are un trecut controversat atât din punct de vedere al activității, cât și al rezultatelor. El a fost în urmă cu mai bine de un deceniu administrator special al Societății Naționale de Îmbunătățiri Funciare (SNIF).

    Acuzat de parlamentari că a furat

    În anul 2009, Parlamentul României a înființat o comisie parlamentară de anchetă privind situația sistemelor de irigații, precum şi a altor sectoare de îmbunătățiri funciare. Supusă verificărilor era perioada 2007-2010.

    Pe atunci ANIF era o societate comercială (Societatea Națională de Îmbunătățiri Funciare – SNIF) care se afla în pragul falimentului. Administratorul special al societății era tocmi Ștefan Constantin, personajul propus să ajungă în fruntea sistemului de irigații de astăzi.

    Comisia parlamentară de atunci a descoperit că Ștefan Constantin a contribuit la datoriile de 160 de milioane pe care le avea SNIF către stat, iar de la numirea sa, acesta s-a ocupat de fondul imobiliar al societății, nu de redresarea irigațiilor.

    Parlamentarii au recomandat Parchetului General să redeschidă o anchetă penală legate de furturile de SNIF pe numele lui Ștefan Constantin,

    ”Menționam că aspectele prezentate pentru perioada 1997 – 2000 au făcut obiectul dosarului penal nr. 352/P/2004 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiție – Secţia de urmărire penală si criminalistică, iar prin rezoluția din data de 10.01.2005, aceasta instituţie a confirmat propunerea făcuta de către I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Fraudelor de Neînceperea Urmăririi Penale pentru domnul Ștefan Constantin”, se precizează în raportul comisiei parlamentare.

    Ştefan Constantin ar fi fost director la SNIF București, adus de fostul ministru ţărănist Ioan Avram Mureşan printr-un artificiu. ”L-au făcut un fel de șef de sistem la ape şi pe urmă l-au transferat la SNIF director general”, au declarat pentru G4Media.ro surse din minister.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță

    Ultimele știri

    Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun”