• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Recomandările unui profesor olandez pentru combaterea pestei porcine africane în România

    Ramona Dascălu -

    Studiu de impact al unei prestigioase universități din Olanda privind viitorul sectorului de creștere a porcilor din România! Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) a organizat ieri, joi – 5 martie, la USAMV București, un seminar de prezentare a lucrării ”Viitorul sectorului de creștere a porcilor din România. Opțiuni pentru politica guvernamentală”, realizată de Universitatea Wageningen din Olanda.

    ”În vara anului trecut, în cadrul Consiliului Director al Asociației am luat decizia să apelăm la un grup de experți din cadrul Universității Wageningen din Olanda, grup de experți care este specializat în astfel de analize și de studii de piață, de evaluare a riscurilor și de creionare a unor concluzii independente și echilibrate în privința felului în care putem gestiona o asemenea criză în care ne aflăm la acest moment. Din prezentarea colegului nostru de la Wageningen, o să rezulte o analiză rece, o analiză obiectivă a situației actuale bazate pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, precum și punctele de vedere ale acestei prestigioase instituții în privința viitorului pe care îl are creșterea procului și producția de carne de porc din România”, a declarat Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) în deschiderea seminarului.

    Studiul a fost realizat și prezentat în Aula Magna Petre S. Aurelian din cadrul USAMV București, de Ron Bergevoet, doctor în Medicină Veterinară și de 15 ani de zile cercetător principal la Universitatea și centrul de cercetare din Wageningen. Cercetările sale se concentrează în principal pe aspectele socio-economice ale sănătății animalelor și ale controlului bolilor acestora, cum ar fi pesta porcină clasică, pestă porcină africană, febră aftoasă, gripa aviară.

    În cadrul studiului au fost atinse mai multe puncte precum producția de carne de porc în România, opțiuni guvernamentale pentru controlul Pestei Porcine Africane în România și nu în ultimul rând concluzii și recomandări.

    Potrivit studiului, opțiunile pentru reducerea riscului de introducere a PPA sunt:

    Drept concluzii, studiul arată că PPA are un impact dramatic asupra industriei porcine din România și reprezintă o amenințare serioasă pentru supraviețuirea producției de porci din România, iar modul de creștere al porcilor în gospodăriile populației prezintă un risc major pntru răspândirea PPA.


    Te-ar mai putea interesa

    Primele județe în care fermierii au anunțat că au primit avansul APIA în conturi Fabrica Luduș a început procesarea sfeclei de zahăr de la fermieri. Mihaela Neagu: ”Ne-am propus să scoatem pe piață 25.000 de tone de zahăr românesc” Ce durată de viață are un panou fotovoltaic. Calculele specialiștilor, date peste cap

    Ultimele știri

    Garda de Mediu: Arderea frunzelor și crengilor este infracțiune. Amenda ajunge la 70.000 de lei Fiul fermier al unui fotbalist celebru, mort la doar 21 de ani. Accident tragic cu tractorul Eurodeputatul Rareș Bogdan, mesaj dur la adresa Ursulei von der Leyen: ”Nu vă atingeți de banii fermierilor”