• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Portofoliu nou de soluții pentru agricultură de la BASF

    agrointeligenta.ro -

    BASF anunță că până în 2029 va lansa peste 30 de proiecte cheie, ce includ semințe și trăsături genetice noi, soluții chimice și biologice de protecție a plantelor, produse digitale și formulări noi prin care să își extindă oferta.

    Noua abordare a companiei BASF aduce o creștere de 25% a portofoliului de soluții inovatoare pentru agricultură

    BASF a anunțat un potențial maxim estimat de vânzări de 7,5 miliarde EUR pentru portofoliul său de soluții inovatoare pentru agricultură. Până în 2029, compania va lansa peste 30 de proiecte cheie, care includ semințe și trăsături genetice noi, soluții chimice și biologice de protecție a plantelor, produse digitale și formulări noi prin care să își extindă oferta. În linie cu strategia sa pentru agricultură, compania pune accentul pe soluții complexe pentru fermieri, care să faciliteze asigurarea unui echilibru între productivitatea agricolă, protecția mediului și nevoile societății. BASF își va continua investițiile în domeniul cercetării și dezvoltării (R&D) pentru soluțiile agricole, așa cum a făcut-o și în ultimii ani, având același volum de investiții planificat pentru anul 2020, ca în anul precedent. Doar în anul 2019, compania a investit 879 milioane EUR în cercetare și dezvoltare pentru Divizia Agricultural Solutions, reprezentând aproximativ 11% din valoarea vânzărilor pe acest segment.

    „Agricultura este atât de însemnată în viața noastră, încât are un impact puternic asupra tuturor. De aceea, trebuie să luăm în serios provocările legate de mediu, climă și societate, care devin tot mai presante. La BASF suntem deschiși către idei noi și ambițioase, care să ne ajute să oferim soluții inovatoare, durabile în agricultură și să aducem plus valoare societății. Scopul nostru este să găsim soluții practice, care să asigure producții mai mari și plante mai rezistente la factorii de stres, care să contribuie la reducerea emisiilor de CO2 și să crească biodiversitatea”, a declarat Vincent Gros, președintele Diviziei  Agricultural Solutons BASF.

    „Avem un portofoliu remarcabil de soluții inovatoare și investim continuu pentru a identifica și dezvolta produse și soluții în avantajul fermierilor, prietenoase cu mediul înconjurător”, a adăugat acesta.

    Accent sporit pe proiectele de cercetare și dezvoltare

    Poziția BASF de lider în sectorul agriculturii durabile se datorează actualizării continue a portofoliului de cercetare-dezvoltare, precum și integrării criteriilor de sustenabilitate în întregul proces. „Noua noastră strategie acordă o atenție sporită inovației în domeniul sistemelor de culturi agricole specifice. Aplicăm toate tehnologiile științifice disponibile pentru a dezvolta soluții durabile, care să răspundă nevoilor economice, ecologice și sociale pe termen lung”, a declarat Peter Eckes, președintele Bioscience Research la BASF.

    Producții mai mari și plante cu toleranță mai mare la stres pentru diminuarea emisiilor de CO2

    Pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă fermierii în prezent, portofoliul de inovații BASF se concentrează pe noi tehnologii și soluții pentru patru segmente strategice de clienți și pentru sistemele de culturi ale acestora:

    Poziția solidă a BASF în ceea ce privește inovarea în cercetare și dezvoltare este demonstrată de proiectele existente în domeniul sistemelor de culturi care includ grâu, rapiță, floarea-soarelui – compania abordând, astfel, o piață evaluată la aproximativ 12 miliarde EUR. Pe această piață, BASF dezvoltă soluții inovatoare pentru agricultura rezistentă la schimbările climatice, cu producții mai mari, precum și culturi tolerante la secetă și temperaturi ridicate, care să necesite mai puține resurse, cum ar fi apa și produsele de protecție a plantelor. Acestea permit fermierilor să crească producțiile în mod durabil și să reducă lucrările de pregătire mecanică a solului, reducând astfel eroziunea și emisiile de gaze cu efect de seră.

    Exemplele includ:

    În plus, BASF dezvoltă portofolii de produse inovatoare pentru toate sistemele strategice de cultură. Acestea includ opt substanțe active, precum și trăsături genetice unice și semințe de înaltă performanță pentru soia, rapiță, bumbac și legume.

    Digitalizarea sprijină agricultura modernă

    Cultivatorii care utilizează produsele digitale BASF comercializate sub marca xarvio® Digital Farming Solutions pot obține producții mai mari, cu mai puține resurse naturale și produse de protecție a plantelor. Cu cel mai recent model BASF de afaceri digital, bazat pe evaluarea rezultatelor, – xarvio HEALTHY FIELDS – fermierii beneficiază de un serviciu transparent de protecție a culturilor în funcție de teren, dar și de sezon, de un volum de lucru redus datorită externalizării operaţiunilor de stropire, de monitorizare în timp real, precum și de o garantare a succesului pentru terenurile lor. Produsele digitale xarvio permit o aplicare mai precisă a produselor de protecție a plantelor, gestionarea nutrienților, crearea automata de zone tampon și monitorizarea biodiversității. În prezent, acestea ajută peste 2,5 milioane de fermieri din peste 120 de țări să reducă impactul agriculturii asupra mediului și să îmbunătățească producția de alimente din întreaga lume.

    Pentru BASF, potențialul activităţii sale de inovare depășește perimetrul fermelor: Cu E3® Sustainability Cotton Program, compania ajută fermierii din Statele Unite să răspundă cererii clienților pentru trasabilitatea si sustenabilitatea lanțurilor de aprovizionare în industria modei. În colaborare cu partenerii din lanțul valoric, bumbacul e3® – cultivat cu semințele BASF de bumbac Fibermax ® și Stoneville® – poate fi urmărit de la fermier la retailer și arată consumatorilor finali că hainele lor au fost produse într-un mod corect, viabil din punct de vedere economic și responsabil din punct de vedere ecologic. BASF este singura companie care asigură acest nivel de trasabilitate. Acest program a crescut cererea pentru fibre care se ridică la standardele e3®, generând şi un preț de piață mai mare pentru cultivator.

    Pentru a afla mai multe despre inovaţiile BASF în agricultură, vă rugăm să vizitați site-ul nostru dedicat.

    Puteţi primi comunicatele de presă de la BASF prin notificare push pe smartphone. Înregistraţi-vă pentru serviciul de știri la basf.com/pushnews.

    Despre divizia BASF Agricultural Solutions

    Cu o populație în creștere rapidă, lumea devine din ce în ce mai dependentă de capacitatea noastră de a dezvolta o agricultură sustenabilă și de a păstra un mediu sănătos. Colaborând cu agricultori, profesioniști în agricultură, experți în managementul dăunătorilor și alții, ne asumăm să contribuim la acest lucru. De aceea, investim în cercetare și dezvoltare și într-un portofoliu complex, inclusiv de semințe și trăsături genetice, soluții chimice și biologice pentru protecția culturilor, gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor și agricultura digitală. Cu echipe de experți în laboratoare, pe câmp, la birou și în unitățile de producție, conectăm gândirea inovatoare și activitatea practică de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care funcționează – pentru agricultori, societate și planetă. În 2019, divizia noastră a generat vânzări de 7,8 miliarde de euro.

    Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

    Despre BASF

    În cadrul BASF, dezvoltăm chimia viitorului. Noi îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Cei aproximativ 117.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în şase segmente: Produse Chimice, Materiale, Soluţii Industriale, Tehnologia Suprafeţelor, Nutriţie şi Îngrijire şi Soluţii pentru Agricultură. BASF a generat o cifră de afaceri de aproximativ 59 mld. € în 2019. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursa din Frankfurt (BAS) şi ca American Depositary Receipts (BASFY) în SUA . Puteţi afla mai multe informaţii, accesând www.basf.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA