• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ADAMA dă voce femeilor din agribusiness!

    agrointeligenta.ro -

    Procentul femeilor care își fac loc în agribusiness crește considerabil. Într-o industrie dominată până de curând de bărbați, abilitățile caracteristice femeilor, care țin de inteligența emoțională și organizare, devin tot mai necesare.

    Dinamica industriilor se schimbă cu o viteză extrem de mare la toate nivelurile, de la management la economie. Este și cazul agriculturii, segment care numără, în prezent, tot mai multe femei în poziții de conducere. Să fii femeie în agribusiness nu este un lucru ușor, însă nici imposibil, o dovedesc poveștile a cinci femei care își dezvoltă cariera în ADAMA: Alexandra Neagu, Gabriela Vila, Claudia Coțoveanu, Alina Damaschin și Maria Kopczyk. ADAMA dezvoltă o viziune axată pe ideea de a reuși împreună, pe care a pus-o în practică de-a lungul timpului printr-o bună colaborare cu fermierii, partenerii de business, dar și cu angajații săi. De asemenea, ADAMA se numără printre puținele companii care au identificat și explorat potențialul de leadership al femeilor în agribusiness și a făcut o tradiție din susținerea acestora.

    Agribusiness la feminin

    Totuși, ascensiunea spre o poziție de leadership depinde foarte mult de compania angajatoare. „Femeile tinere pot avea o carieră în orice industrie în care se oferă egalitate de șanse, iar rezultatele bune apar atunci când există dedicare, o gândire progresistă și un mentorat bun. Toate acestea se regasesc in filosofia Adama”, este de părere Claudia Coțoveanu, Marketing Manager Adama Romania & Republica Moldova. „Femeile au fost prezente dintotdeauna in agricultura, in unele regiuni ale globului reprezentand inca ponderea principala in forta de munca bruta. Astazi suntem insa martorii tranzitiei de la femeia implicata in agricultura la femeia manager”, consideră Gabriela Vila, Director Comercial la ADAMA Romania. Alina Damaschin, Logistic Manager Adama Romania si Republica Moldova, consideră că „la ADAMA, femeile sunt încurajate să muncească în echipă, și să se adapteze oricărei situații. De asemenea sunt motivate să își depășească limitele, acest lucru explicand fidelitatea echipei și dezvoltarea în timp.”

    Factori de decizie

    Ce face, concret, ADAMA pentru doamnele și domnișoarele din echipă? „Promovează libertatea de exprimare, echilibrul și rezultatele” – Alexandra Neagu, Registration Manager Adama Romania si Republica Moldova, rezumă relația companiei cu angajatele și angajații săi la corectitudine: „Deși agricultura este un domeniu masculin, cred că percepția asupra femeilor din agribusiness se schimbă de la „decision takers” la „decision makers”. „Când vine vorba de promovări sau de funcții de management, echitatea și imparțialitatea predomină la ADAMA. Ai nevoie doar de curaj pentru a face pasul către o carieră plăcută și inovatoare, plină de provocări și satisfacții”, spune Maria Kopczyk, HR Manager Adama Romania & Polonia.

    Timpul a dovedit că femeile sunt capabile să conducă o afacere cu succes și că pot deține orice rol în cadrul unui business, independent de industrie. De aceea, la ADAMA sunt încurajate să își urmeze țelul indiferent de cât de greu pare a fi. Pot aspira la poziții înalte, fiindcă dispun de resursele și abilitățile necesare pentru a ocupa cu succes și responsabilitate un loc important în conducerea companiei. E loc pentru și mai multe femei în conducerea ADAMA. O spun femeile care au făcut posibil succesul companiei până în prezent, cele care au proiectat eficient echilibrul profesional și au anihilat “războiul sexelor” în agribusiness.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till