• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Stâna unde carnea de miel se vinde cu 40 lei/kg: ”Am epuizat stocul de miei de Paște”

    agrointeligenta.ro -

    Sărbătorile Pascale se apropie iar consumatorii își fac primele planuri pentru masa organizată în ziua de Paști. Carnea de miel este printre alimentele nelipsite iar în unele stâne vânzarea mieilor s-a făcut cu rezervare iar în prezent toată marfa a fost deja vândută. În plus și prețul pentru o astfel de carne este unul pe măsură: 40 de lei pe kilogram/carcasă.

    Pe 2 martie ferma de miei din rasa Dorper anunța că începe programărilor pentru vânzarea mieilor de Paști. ”Ferma Dorper Prăjești dă startul programărilor pentru mieii de Paști. 40 ron/kg! Rasa de oi Dorper, rasa de carne, este din ce în ce mai cautată în toate colțurile lumii! Ce o face atat de deosebită? Calitatea și gustul carnii. Carnea este extraordinar de fragedă, are o aromă delicată și blândă, fără a avea gustul pronunțat de oaie. Are puțină grăsime, iar aceasta este repartizată în mod egal, de aici și structura suculentă și fragedă a cărnii. Cel mai important, însă, este faptul că este o carne slabă, foarte sănătoasă, săracă în colesterol și fără carbohidrați”, este mesajul pe care l-au transmis crescătorii de la ferma Prăjești.

    La numai 4 zile distanță de la anunțul inițial aceștia s-au anunțat cumpărătorii că ”stocul de miei a fost epuizat”. ”Stoc de miei epuizat. Ferma Dorper Prăjești multumeste tuturor pentru încredere celor care au cumpărat miei de la noi! Vă asteptăm mereu cu aceeași carne de calitate”.

    Și pentru restul raselor prețurile sunt bune 

    Dan Petrescu, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor (APC) a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că prețurile evoluează bine în acest an pentru oieri. Acesta a precizat că îi îndeamnă pe crescători să nu profite pe fondul crizei create de COVID-19 și să umfle prețurile, mai ales în contextul Sărbătorilor Pascale când cererea va fi mai mare.

    ”Am colegi din țară care mă sună și îmi spun că la carnea de miel la kilogram în viu este 16 lei. Adică de la 13-14 kilograme în sus în jur de 15 lei pe kilogram, iar de la 20 de kilograme în sus chiar 16 lei. De Paști eu sper ca prețurile să rămână constante, să nu ia amploare ca orice om de rând să își permită să cumpere carne. Noi nu vrem să profităm de această ocazie, noi rămânem aceeași fermieri dar să ne putem descurca și să ajutăm și oamenii. Sunt persoane care nu își permit să plătească 20 de lei pe kilogram și nu vream să ajungem în situația să se uite lung la carne. Adică să beneficieze și populația dar și noi oierii, să ne plătim cheltuielile măcar”, a spus crescătorul.

    Prețul pentru carcasă, dublu decât cel în viu

    Pentru carcasă prețul pe kilogram este de obicei dublu față de cel în viu, ne-a declarat și cel mai mare crescător de oi din România, Dumitru Andreșoi.

    ”Sacrificat de Paști ne dorim să vindem la un preț corect de 28-30 de lei sacrificat/carcasă. Dacă vorbim de 15 lei în viu l carcasă vorbim de cel puțin dublu ca preț pentru că acesta este randamentul. Anul trecut era 22-25 de lei carcasa. Iar în în viu era 9 lei. Sunt calculele noastre dar discutăm momentan pentru că nu știm ce măsuri se iau. Noi ne facem treaba ca și crescători, mieii îi creștem iar decizii privind sănătatea sau măsurile care se impus în acest context le lăsăm pentru cei responsabili de acest sector”, a mai punctat cel mai mare crescător din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd