Oierii spun STOP intoxicărilor despre exporturi false! ”Nu acceptăm preț sub 15 lei/kg!”
agrointeligenta.ro -Informații false despre exporturi blocate sunt postate zilnic pe grupurile de fermieri de către aceiași indivizi care pun și anunțuri că fac achiziții de animale. Oierii sunt asaltați și presați să lase la preț pe motiv că oricum nu au unde să vândă. Nimic mai fals! Nicio decizie oficială nu vizează interzicerea exporturilor de animale, iar la cum arată lucrurile în prezent, crescătorii români vor avea cerere pentru miei chiar în țară.
Prețul minim agreat de oieri: 15 lei/kg la mielul în viu
Pe grupurile de Facebook au început să se ia primele măsuri împotriva celor care răspândesc informații false. ”Începând din acest moment, pe acest grup nu se mai acceptă postări cu anunțuri de achiziții miei fără să fie afișat prețul per kg. Nu se acceptă preț mai mic de 15 lei per kg. Domnilor comercianți, anul acesta câștigați și dvs. mai puțin și nu mai dezinformați precum că s-au închis exporturile, că nu sunt comenzi etc. Păi atunci ce faceți cu mieii? De ce atâtea anunțuri de cumpărare?”, a postat Lucian Călțun, crescător de ovine și administrator al mai multor grupuri de crescători de animale.
Oierii pot semnala anunțurile false sau care încalcă regulile grupuri etichetând administratorii, dar și mobilizându-se și informându-se din surse sigure. La acest moment, Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă poate spune că nu există nicio decizie oficială care să interzică exportul animalelor vii. Sigur, există o greutate în încheierea contractelor și transportul animalelor pentru exportul în țări precum Italia sau Grecia, dar este o situație temporară, în curs de rezolvare.
Oieri, nu dați animalele fără să aveți banii pe masă sau în cont
De luat în seamă că samsarii care propagă informațiile false despre exporturi sunt întotdeauna din zona Tulcea (Babadag) și Constanța (Hârșova) – deși au și profile în care susțin că stau în Brăila, și sunt din aceleași clanuri despre care Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris în numeroase rânduri că țepuiesc oierii luându-le animalele cu promisiunea că vor plăti, apoi banii nu mai sunt niciodată virați fermierilor. În acest context, fără banii puși pe masă sau în cont, nu dați animalele acestor persoane pentru că nu vă mai recuperați sumele. Stau mărturie sutele de cazuri și zecile de procese în care oierii, deși au câștig de cauză nu au ce executa de la acești indivizi pentru a-și recupera paguba.
Citiți și:
În ce lux trăiesc samsarii care dau țepe oierilor din România!