• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • AIPROM: Se pune în aplicare un Coridor Verde pentru transportul de inputuri agricole. Estimăm că nu vor exista lipsuri de produse pentru fermieri!

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Veste bună privind aprovizionarea fermelor cu produse de protecția plantelor! Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România anunță fermierii, printr-o comunicare remisă Agrointeligența – AGROINTEL.RO, că, la fel ca și până acum acum, furnizorii acestor tipuri de inputuri vor sprijini fermierii și, împreună cu agricultorii și cu autoritățile, vor fi implementate soluții de depășire a oricăror probleme apărute în această perioadă dificilă creată de pandemia de COVID-19.

  Având în vedere urgenţele momentului pentru protejarea sănătății culturilor agricole, nu numai a oamenilor, întreg personalul din domeniul industriei de protecției plantelor reprezentat de AIPROM este în contact permanent cu fermierii și distribuitorii de inputuri furnizând soluții și produse pentru a preîntâmpina orice probleme legate de sănătatea culturilor”, se arată în deschiderea comunicării AIPROM semnată de președintele organizației, Vasile Iosif.

  Companiile membre AIPROM întreprind toate eforturile și iau măsurile necesare pentru asigurarea cantităților de produse de protecția plantelor estimate pentru un sezon normal de primăvara. ”În acest moment nu estimăm că vor exista lipsuri ale produselor de protecția plantelor pentru sezonul actual de vânzări sau cantități insuficiente disponibile la livrare”, potrivit organizației care reunește cei mai importanți furnizori de pe piața românească.

  Înțelegem neliniștea producătorilor agricoli cu privire la problema aprovizionării cu inputuri, și în special cu produse de protecția plantelor, dar îi asiguram pe toți agricultorii din România că suntem alaturi de ei acum că și în alti ani și că împreună vom găsi soluții de depășire a oricăror probleme apărute în această perioadă dificilă, dacă manifestăm echilibru și realism”, mai spune liderul AIPROM, Vasile Iosif.

  Membrii AIPROM recomandă fermierilor români să nu achiziționeze produse de protecția plantelor în exces și să constituie stocuri, și să nu imobilizeze mai multe resurse decât au apreciat că este necesar înainte de declanșarea acestei crize. ”Cu toate că au fost sesizate câteva sincope pe lanțul de aprovizionare cu inputuri pe rutele de aprovizionare din afara României, afectând termenele de livrare pentru unele produse, am primit asigurări că în cursul săptămânii viitoare Comisia Europeană va impune tuturor Statelor Membre să pună în aplicare conceptul de Coridor Verde pentru bunuri inclusiv inputuri agricole, ceea ce ne face să credem că vom pune la dispoziția fermierilor toate soluțiile de protecție estimate pentru un sezon agricol normal că și consum. Comisia Europeana apreciază că proiectarea și menținerea unui astfel de sistem fluid de circulație pentru bunurile vitale constituie premiza revitalizării economiei într-un interval de timp rezonabil după depășirea crizei actuale”, este mesajul foarte important pe care AIPROM îl transmite fermierilor.

  Conform AIPROM, ”din păcate, în anii care urmează se vor resimți efectele restrictionarii accesului agricultorilor europeni la o gamă largă de soluții de protecție, în urma interzicerii utilizării a nenumărate substanțe active și produse de protecția plantelor și ne așteptăm la presiuni pe anumite produse și tehnologii”.

  Securitatea alimentară a țării noastre într-o perioadă în care lanțurile internaționale de aprovizionare sunt perturbate este esențială. Companiile membre AIPROM fac tot ce pot pentru a asigura continuitatea aprovizionării, și instrumentele de care are nevoie agricultura românească pentru a genera și menține aprovizionarea sigură cu alimente. Suntem pregătiți să susținem agricultura României și fermierii români”, se încheie comunicarea AIPROM remisă Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Chimagri va începe să livreze gratuit un produs pe bază de biocide pentru dezinfectarea fermelor! Salariile din MADR, APIA sau DAJ – micșorate pe fondul crizei economice? Decizia este la Guvern! Fermierul Cristi Faur vinde în piață ouăle cu 20 de bani bucata. Vânzările s-au prăbușit!

  Ultimele știri

  Fermierii dintr-o cooperativă acuză că le-au înghețat legumele într-un depozit la care plătesc chirie 10.000 de euro pe an! Ministrul ADRIAN OROS: Peste 99,5% din subvențiile APIA sunt plătite! Avertismentul fermierului Puiu Ilisei: ”Când se va închide criza de coronavirus, va începe criza de gripă aviară!”

  Căutare în articole