• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii!

  agrointeligenta.ro -

  Hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul companiei RWA sunt potriviți pentru orice fermă. Pentru acest an, specialiștii RWA vin cu trei recomandări puternice de genetică productivă, dar și cu rezistență la condiții climatice dificile și la bolile specifice acestei culturi oleaginoase. Astfel, cei trei hibrizi pe care trebuie să îi aveți în fermă sunt: Furios CLP, Patricia CL și Fausto ST!

  Floarea-soarelui este o cultură dragă fermierilor români. De altfel, în țara noastră sunt nu mai puțin de 1.1 milioane de hectare însămânțate cu această plantă, record în cadrul Uniunii Europene. Producțiile agricultorilor din România sunt cele mai mari din cadrul UE, în 2019 ajungând la 3.489 milioane de tone, cu 14% mai mult față de anul precedent. Floarea-soarelui are mai multe avantaje pentru fermieri. Unul dintre acestea este reprezentat de profitul înregistrat după recoltat, legat însă și de modul în care sunt controlați dăunătorii și bolile.

  RWA, companie aflată de 5 ani în sprijinul fermierilor români, are un portofoliu echilibrat de hibrizi de floarea-soarelui, atât Clearfield, cât și destinați tehnologiei de erbicidare cu Tribenuron-metil (Express). Primul hibrid Clearfield este Furious CLP, aflat pe primul loc în portofoliul RWA atât la nivelul producției, cât și la rentabilitate. Furious este un hibrid semitardiv, cu o talie medie-înaltă, o toleranță bună la frângere și Sclerotinia. Cu un conținut de ulei de 46-48%, Furious se pretează semănatului timpului și are un potențial de producție care se apropie de 5.000 de kilograme la hectar.

  Al doilea hibrid Clearfield din portofoliul RWA România este Patricia CL, care are un conținut de ulei ridicat: 50-52%. Talia plantelor ajunge până la 170 de centimetri, iar producțiile se învârt în jurul a 4 tone pe hectar. Patricia are o maturitate timpurie, o toleranță bună la Sclerotinia, iar mărimea calatidiului este medie. Anul trecut a fost pe locul 2 în topul recoltelor dintre hibrizii RWA.

  Dintre categoria hibrizilor cu tehnologie Express, cel mai productiv este Fausto ST. Acest hibrid are câteva puncte-forte: rezistența la Orobanche (rasele A-E), pornirea foarte bună în vegetație, toleranța foarte bună la frângere și potențialul de producție care se situează la 4.500 de kilograme pe hectar. La semănat, densitatea recomandată este de 60.000-65.000 de boabe germinabile la hectar.

  RWA România are, astfel, soluții de hibrizi de floarea-soarelui pentru toți fermierii din țara noastră, soluții de hibrizi care se pretează la diferite tipuri de sol și de climă. Agricultorii au toate datele pentru a alege ce este mai bine pentru pământurile pe care le lucrează, punând în balanță condițiile din fermă și caracteristicile hibrizilor RWA.

  Informații despre produsele și serviciile RWA România, precum și detalii despre contact pentru comenzi: http://www.raiffeisen-agro.ro/

  Detalii în plus despre soiurile și hibrizii RWA România: https://www.g-seed.eu/ro/

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ele sunt marile câștigătoare ale programului TalentA susținut de Corteva pentru femeile din agricultură! Baylab 2019: un nou format, aceeaşi experienţă educaţională de top Fermierii campioni la floarea-soarelui din județele Bacău și Vrancea

  Ultimele știri

  Pregătirea porcului de anul viitor. Sfaturi pentru îngrijirea purceilor Schema de semănat cu care Stațiunea Lovrin își asigură la grâu minim 5 tone/ha chiar și în anii grei! Subvenția de maxim 7.000 euro/fermă – la plată până la 31 DECEMBRIE, anunță directorul APIA!

  Căutare în articole