• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Unde se găsesc cele mai IEFTINE cireșe românești!

  agrointeligenta.ro -

  Cele mai ieftine cireșe românești! Prețul cireșelor cumpărate direct de la poarta fermei ajung să fie și de 10 ori mai ieftine decât sumele cerute pe kilogram de marile magazine sau în piețe. Cireșele autohtone se vând în zonele consacrate din Prahova, la Păulești, chiar de producători, care, în lipsa târgurilor sau festivalelor de primăvară aleg să scoată la porți fructele. Alți producători caută metode eficiente care să acopere lipsa forței de muncă dar să își vândă și marfa!

  Aurul roșu din piețe se vinde în Păulești, în judeţul Prahova și de aproape 10 ori mai ieftin decât în București sau în marile magazine unde cumpărătorii au avut supriza să găsească cireșele și cu prețuri de peste 120 de de lei pe kilogram. Cireșele îi îmbie pe șoferi să oprească pentru a-și face plinul de vitamine pentru toată familia. Anii trecuți, toți veneau în comuna consacrată de Festivalul Cireșelor, cu tone de fructe și muzică live. Restricțiile impuse de pandemie i-au făcut pe săteni să caute alte modalități de a-și comercializa roadele, potrivit Digi24.ro.

  În mod normal, cireșele din majoritatea livezilor ajungeau la Festivalul din Păulești, însă în acest an, pentru că toate evenimentele mari sunt anulate, producția este vândută în fața porților de către săteni, relatează Cezara Scutari.

  15 lei kilogramul de cireșe direct de la fermieri

  ”Să știți că merge vânzarea. Cu 15 lei kilogramul merge, dar se culeg foarte greu, că sunt micuțe acum, primele cireșe de mai”, a spus Maria Enache, producătoare.

  Alexandru Matei, un al cultivator de cireșe completează că seceta a afectat fructele dar mărimea acestora nu a speriat clienții. ”Am avut cîțiva clienți, că avem și marfă proaspătă. Au fost cam micuțe anul ăsta pentru că nu a plouat. Sperăm să mai plouă, pentru că urmează pietroasele de mai, alea sunt mai mari puțin”.

  Festivalul Cireșelor, anulat!

  Primarul comunei Păulești spune că anul acesta a anulat Festivalul Cireșelor și din lipsa fondurilor, dar și din cauza pandemiei, pentru că spațiul în care era organizat era prea mic pentru cei 2.500 de vizitatori pe care îi aduna în anii trecuți. A stabilit un set de măsuri pentru localnici, pentru ca aceștia să își poată vinde producția.

  „Toate persoanele care furnizează cireșe sunt cele care sunt de-a lungul drumului județean și care sunt și la distanța necesară. Le-am explicat că trebuie să fie la 3 metri de acostamentul drumului, ca să nu fie niciun fel de probleme și de-a lungul drumului județean este spațiu, ca cei care trec pe DJ să poată să parcheze în afara spațiului carosabil, ca să nu avem niciun fel de probleme. S-au scos certificate de producător”, a spus edilul.

  Fermierii caută metode să acopere lipsa forței de muncă

  Pomicultorul Leontin Soare din satul Blidari, comuna Cotești,  județul Vrancea, vinde cireșele cu 4 lei pe kilogram. Singura condiție pe care fermierul o cere este ca doritorii să culeagă singuri fructele din pomi.

  Despre metoda inedită a pomicultorului puteți citi aici: Un pomicultor cheamă oamenii la el în livadă să își culeagă cireșele!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Sfârșit tragic pentru un bărbat de 44 de ani călcat de căruța cu care transporta gunoiul de grajd! Subvenții APIA 2021. MADR: Data de la care fermierii pot cere subvențiile pe acest an Proiect MADR pentru reducerea sarcinilor administrative pentru fermieri!

  Ultimele știri

  Rulote cumpărate de o asociație pentru ca fermierii să își poată vinde brânza sau mieii de Paște! Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni! Apel pentru găsirea ciobanului dat dispărut după ce oile de care se îngrijea au fost găsite înecate