• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Încă o nouă primăvară dificilă pentru tratamentele în T1 la cereale. Care sunt soluțiile?

    agrointeligenta.ro -

    În urma verificării stării de vegetație a culturilor agricole la nivelul întregii țări de către specialiștii Innvigo Agro, și în acest an 2020, condițiile de vegetație și fazele de dezvoltare din majoritatea zonelor agricole sunt într-un decalaj vegetativ față de perioada calendaristică. Lipsa precipitațiilor din cursului lunilor ianuarie și februarie, în zonele de sud-est, precum și insuficiența apei din sol și a ninsorilor reduse în întreaga țară, au generat o stare de vegetație ”latentă” a tuturor culturilor de cereale și rapiță, însămânțate în toamnă.  

    În acest context agricol, dublat și de apariția pandemiei la nivel global, care indirect afectează activitatea fermierilor, pentru a asigura aplicarea unor bune practici agricole, adaptate în fiecare zonă la condițiile climatice specifice care afectează efectuarea lucrărilor de întreținere a culturilor de toamnă, cât și înființarea culturilor de prășitoare de primăvară, Innvigo Agro, prin întreaga sa echipă de specialiști, este alături de fermieri și partenerii din agribussines prin furnizarea continuă a produselor fitosanitare de protecție a plantelor.

    De asemenea, recomandăm fermierilor adaptarea soluțiilor tehnologice de combatere a buruienilor pentru toate culturile agricole astfel încât eficiența erbicidelor să fie superioară. Pentru cultura de cereale, care se află în stadiul BBCH 26 – 32, recomandăm aplicarea erbicidelor  Toraya 50 SG /Tristar 50 SG (tribenuron metil), în doză de 30-40 gr/ha, sau Galmet 20 SG, în doză de 20- 30gr/ha (metsulfron metil); împreună cu Galaper 200 EC (fluroxipir), 0,5 l/ha  pentru a combate întreg spectrul de buruieni dicotiledonate anuale și perene.

    În această perioadă de secetă prelungită, când evoluția stării de dezvoltare a culturii stagnează din cauza lipsei de apă din sol, activitatea agenților patogeni care afectează starea de sănătate a plantelor își continuă dezvoltarea, precum făinare, septorioză, înnegrirea bazei tulpinii, pătarea în ochi a bazei tulpinii, fuzarioza. Pentru a limita acțiunea acestor patogeni în același moment cu erbicidarea culturilor, recomandăm și aplicarea fungicidelor pentru combaterea bolilor de colet și preventiv pentru protecția și menținerea unei stări de sănătate a aparatului foliar cât mai îndelungate. Produsele recomandate pentru controlul acestor boli sunt Zizan 500SC (tebuconazol), în doză de 0,5l/ha, în amestec cu Antero 500 SC (procloraz), în doză de 0,9l/ha.

    Pentru arealul de cultură unde plantele de grâu, triticale, orzoaică nu sunt afectate de secetă și au fost aplicate norme ridicate de fertilizanți cu azot și fosfor este necesară aplicarea unui regulator de creștere Invister  300 SL (mepiquat clorura), în doză de 0,8-1,3l/ha, cu dublu scop, reducerea taliei plantelor prin scurtnodarea internodiilor și îngroșarea peretelui celular al tulpinilor care va duce la evitarea căderii plantelor, cât și la dezvoltarea unui sistem radicular al plantelor, care explorează un volum mai mare de sol pentru absorbția apei și a nutrienților, asigurându-i plantei o mai bună dezvoltare în perioadele de stres. În condiții de secetă este necesar să avem rădăcini cât mai profunde și aparat foliar care nu pierde apa.

    Totodată, în această perioadă a primăverii și insectele care au ieșit din iarnă, precum afide, pureci, gândaci, musca cerealelor, datorită secetei și lipsei de hrană atacă preponderant culturile de cereale și rapită, care sunt verzi, crude și suculente determinând perforații, secționări sau pierderi ale aparatului foliar. Insecticidul pentru combaterea dăunatorilor recomandat este Delmetros 100 SC (deltametrina), în doză de 0,05l/ha, cu acțiune de contact și knock-down asupra daunătorilor.

    În Tratamentul 1, prin aplicarea unui complex de produse de protecție a plantelor pentru combaterea buruienilor, a bolilor, a insectelor, cât și regularizarea creșterii plantelor se asigură condiții optime de dezvoltare a plantelor, chiar și în condiții de secetă punând bazele unei producții agricole ridicate, atât cantitativ cât și calitativ.

    INNVIGO  oferă fermierilor soluţii complete pentru toate culturile agricole, cu eficacitate dovedită pentru rezolvarea problemelor specifice din culturile de cereale, rapiță, porumb, floare, cartof, sfeclă astfel încât fermierii să aibă mai mult timp pentru a se concentra pe dezvoltarea agro-business-ului propriu.

    SOLUȚII COMPLETE LA PREȚURI CORECTE!

    Achiziționând produse din portofoliul Innvigo vă puteti  înscrie și în programul Innfarm 2020 – program de marketing, care răsplătește fermierii cu premii. Pentru mai multe detalii contactați  responsabilii companiei.

    Roiban George, Director Marketing și Dezvoltare Innvigo Agro

     


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!