• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Mirco Maschio le-a prezentat italienilor utilajele dezvoltate pentru agricultura românească

  agrointeligenta.ro -

  Utilajele agricole dezvoltate special pentru agricultura din România de grupul Maschio Gaspardo la Chişineu Criş , au fost prezentate recent, la Padova, în Italia. Compania a fost reprezentată la eveniment de Mirco Maschio, responsabil pentru dezvoltarea de noi proiecte industriale a grupului Maschio Gaspardo Unigreen şi de fabrica din România.

  Specialiştii români şi italieni au putut afla astfel detalii despre scarificatorul Diablo, semănătoarea Maxi Metro, cultivatorul Sandokan şi semănătoarea de precizie MT dublu disc, 8 rânduri. Cu acest prilej, Mirco Maschio a prezentat starea actuală a fabricii din România şi perspectivele sale de dezvoltare.

  Managerul Maschio Gaspardo România (MGR) a vorbit pe scurt şi despre prezenţa consistentă a firmei la târgurile şi expoziţiile din ţară. De exemplu, MGR a făcut demonstraţii de câmp foarte bine apreciate de participanţii la AgriPlanta Fundulea 2013, unde managerul firmei, Mirco Maschio, a fost felicitat personal de preşedintele României, Traian Băsescu, pentru că „produce în România”.

  Prezentarea de la Padova a fost făcută în faţa a numeroase personalităţi din domeniul agricol din România şi Italia. Printre invitaţi s-au aflat Marco Carrai (consilier local), Clodovaldo Ruffato (preşedintele Consiliului regiunii Veneto), Adrian Rădulescu (consilier prezidenţial pentru Agricultură), Marius Cristea (responsabil birou comercial, Ambasada României la Roma), Daniele Toniolo (preşedintele Gal Bassa Padovana), Massimo Bergo (membru al Consiliului Director al FederUnacoma), Raluca Daminescu (director în APIA).

  Evenimentul din Italia a avut loc la mai puţin de o săptămână după oficializarea Ind Agro Vest – polul de dezvoltare Ind Agro, derulat de Entitatea de Management a Clusterului (EMC) „Asociaţia Sviluppo Insieme Si Vince – Asociaţia de Dezvoltare Împreună Învingem”, iniţiată de Maschio Gaspardo România.

   

  mirco maschio padova

  MGR, cel mai mare producător de utilaje agricole din România

  Maschio Gaspardo România a pornit ca o investiţe greenfield (la Chişineu Criş, judeţul Arad), fiind modelul tipic al unei poveşti de succes ”made in Romania”, care combină experienta si activitatea unui Grup mondial cu expertiza si resursele românesti.

  La împlinirea a zece ani de prezenţă în ţara noastră, MGR îşi confirmă poziţia de cel mai mare producător de utilaje agricole din România si unul din cei mai mari exportatori de utilaje agricole de pe piata locală. Aproape 40% din productia companiei este absorbită de piata internă, cu ajutorul unei retele nationale de 40 de dealeri, care acoperă întregul teritoriu al României.

  mirco maschio padova1

  Grupul este lider și pe piața italiană

  Grupul italian Maschio Gaspardo, înfiintat în anul 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, este lider în Italia şi pe primele locuri la nivel mondial în domeniul productiei de utilaje agricole de mare precizie pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producţie de furaje şi recoltare (cultivatoare rotative, grape puternice, semănători de precizie, semănători de cereale, echipamente combinate cultivator-semănătoare, maşini de tuns iarba şi echipament pentru lucrări minime). În anul 2012 a înregistrat o cifră de afaceri de 236 milioane de euro, cu 26% mai mare decât în anul precedent. Profitul net a fost de 14 milioane de euro.

  Grupul este condus de Egidio Maschio (preşedinte), Mirco Maschio (responsabil pentru dezvoltarea de noi proiecte industriale a grupului şi de fabrica din România), Andrea Maschio (dezvoltarea de noi produse si sucursale în Rusia, Ucraina, China si India) şi Martina Maschio (departamentul de achiziţii).


  Te-ar mai putea interesa

  Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha Subvenții APIA 2024. Ce s-a decis azi la MADR pentru condițiile la GAEC 8 și ecoschema PD-04 A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)