• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • INSTALAREA TINERILOR FERMIERI – ÎN IULIE! Sprijin de 50.000 euro și 50 ha în concesiune și arendă!

    agrointeligenta.ro -

    Sesiunea pentru proiectele pe submăsura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri se va deschide în luna iulie, a anunțat astăzi ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a precizat că bugetul alocat pentru finanțarea proiectelor ce se depun la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va fi de circa 43 de milioane de euro. Suma maximă ce se poate accesa de către un beneficiar este de 50.000 de euro pe proiect.

    Sprijinul pentru Instalarea Tinerilor fermierilor va demara în luna iulie și va beneficia de 43 de milioane de euro. Adrian Oros,  ministrul agriculturii, a anunțat astăzi, marți 12 mai că în cadrul acestei sub-măsuri derulate prin AFIR se va acorda fermierilor și 50 de hectare de teren în concesiune sau arendă.

    ”Vom da beneficiarilor măsurii până la 50 hectare de teren în concesiune sau arendă. Sprijinul va beneficia de 43 de milioane de euro și sesiunea de depunere a cererilor se va deschide în luna iulie”, a explicat Oros care a promit că va reveni ”în detaliu” asupra acestui ajutor acordat tinerilor fermieri.

    Citiți și: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Tinerii vor primi de la ADS maxim 50 de hectare de teren agricol, în concesiune!

    Reamintim că scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima dată a tinerilor fermieri ca șefi/ conducători unici ai unei exploatații agricole.

    Obiective:
    -Creşterea numărului de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de exploataţie, fiind încurajați să devină competitivi, să se asocieze, să participe la lanţurile alimentare integrate;
    -Îmbunătăţirea managementului, creşterea competitivităţii sectorului agricol şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igienă şi bunăstarea animalelor și siguranţa la locul de muncă;
    -Crearea posibilității tinerilor fermieri rezidenți, cu un minim de cunoștinte de bază, în vederea instalării ca şefi/ conducători ai exploatației agricole.
    -Încurajarea tinerilor și a familiilor din mediul rural de a se stabili în mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei naționale în general.

    Sprijinul nerambursabil de maximum 50.000 de euro va fi acordat sub formă de primă în două tranșe, astfel:

    – 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare
    – 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare;

    Iată calendarul complet cu lansările sesiunilor de depunere proiecte pe PNDR 2014-2020:

    sM 17.1 Contribuții la primele de asigurări: 11 mai – 30 noiembrie. Alocare: 15 milioane de euro
    sM 5.1 Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și evenimentelor catastrofale: 11 mai – 31 iulie. Alocare: 13 milioane de euro
    sM 5.2 Sprijin pentru investiții în acțiuni menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și evenimentelor catastrofale: 11 mai – 31 iulie. Alocare: 3,677 milioane de euro
    sM 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice – componenta irigații: iunie 2020. alocare: 43,7 milioane de euro
    sM 4.2 Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole: iunie 2020. Alocare: 12 milioane de euro
    sM 9.1a Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol: iunie 2020. Alocare: 1,985 milioane de euro
    sM 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri: iulie 2020. Alocare: 43 milioane de euro
    sM 3.1 Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate: august 2020. Alocare: 2 milioane de euro
    sM 3.2 Sprijin pentru activitățile de informare şi de promovare desfășurate de grupurile de producători în cadrul pieței interne: august 2020. Alocare: 4 milioane de euro.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!