• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • INSTALAREA TINERILOR FERMIERI – ÎN IULIE! Sprijin de 50.000 euro și 50 ha în concesiune și arendă!

  agrointeligenta.ro -

  Sesiunea pentru proiectele pe submăsura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri se va deschide în luna iulie, a anunțat astăzi ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a precizat că bugetul alocat pentru finanțarea proiectelor ce se depun la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va fi de circa 43 de milioane de euro. Suma maximă ce se poate accesa de către un beneficiar este de 50.000 de euro pe proiect.

  Sprijinul pentru Instalarea Tinerilor fermierilor va demara în luna iulie și va beneficia de 43 de milioane de euro. Adrian Oros,  ministrul agriculturii, a anunțat astăzi, marți 12 mai că în cadrul acestei sub-măsuri derulate prin AFIR se va acorda fermierilor și 50 de hectare de teren în concesiune sau arendă.

  ”Vom da beneficiarilor măsurii până la 50 hectare de teren în concesiune sau arendă. Sprijinul va beneficia de 43 de milioane de euro și sesiunea de depunere a cererilor se va deschide în luna iulie”, a explicat Oros care a promit că va reveni ”în detaliu” asupra acestui ajutor acordat tinerilor fermieri.

  Citiți și: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Tinerii vor primi de la ADS maxim 50 de hectare de teren agricol, în concesiune!

  Reamintim că scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima dată a tinerilor fermieri ca șefi/ conducători unici ai unei exploatații agricole.

  Obiective:
  -Creşterea numărului de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de exploataţie, fiind încurajați să devină competitivi, să se asocieze, să participe la lanţurile alimentare integrate;
  -Îmbunătăţirea managementului, creşterea competitivităţii sectorului agricol şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igienă şi bunăstarea animalelor și siguranţa la locul de muncă;
  -Crearea posibilității tinerilor fermieri rezidenți, cu un minim de cunoștinte de bază, în vederea instalării ca şefi/ conducători ai exploatației agricole.
  -Încurajarea tinerilor și a familiilor din mediul rural de a se stabili în mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei naționale în general.

  Sprijinul nerambursabil de maximum 50.000 de euro va fi acordat sub formă de primă în două tranșe, astfel:

  – 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare
  – 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare;

  Iată calendarul complet cu lansările sesiunilor de depunere proiecte pe PNDR 2014-2020:

  sM 17.1 Contribuții la primele de asigurări: 11 mai – 30 noiembrie. Alocare: 15 milioane de euro
  sM 5.1 Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și evenimentelor catastrofale: 11 mai – 31 iulie. Alocare: 13 milioane de euro
  sM 5.2 Sprijin pentru investiții în acțiuni menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și evenimentelor catastrofale: 11 mai – 31 iulie. Alocare: 3,677 milioane de euro
  sM 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice – componenta irigații: iunie 2020. alocare: 43,7 milioane de euro
  sM 4.2 Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole: iunie 2020. Alocare: 12 milioane de euro
  sM 9.1a Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol: iunie 2020. Alocare: 1,985 milioane de euro
  sM 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri: iulie 2020. Alocare: 43 milioane de euro
  sM 3.1 Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate: august 2020. Alocare: 2 milioane de euro
  sM 3.2 Sprijin pentru activitățile de informare şi de promovare desfășurate de grupurile de producători în cadrul pieței interne: august 2020. Alocare: 4 milioane de euro.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! Fermieri, verificați-vă conturile! APIA anunță că a transferat 833.265.881 de lei!

  Ultimele știri

  Apicultori români: Am obținut cea mai mică producție de miere din ultimii 50 de ani! Albinele pot fi ”antrenate” pentru a crește productivitatea culturilor agricole! Prețul grâului continuă să crească. Egiptul a plătit pe tonă cu 9 dolari mai mult decât acum o săptămână!

  Căutare în articole