• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oi moarte după ce fiul primarului a dat peste ele cu mașina! Crescătorul de animale își caută dreptatea!

    Angelica Lefter -

    Război între crescătorii de animale din localitatea brăileană Ulmu și primarul localității, Marian Iconaru. O familie de oieri acuză fiul primarului că i-ar fi călcat și omorât cu mașina mai multe oi. La rândul său, primarul localității îi acuză pe crescătorii de animale că intră cu oile în culturile oamenilor, potrivit obiectivbr.ro.

    Familia Moise din Ulmu îl acuză pe Dănuţ Iconaru, fiului primarului Marian Iconaru, că ar fi intrat cu maşina în oile sale, pe care le ducea spre Călmăţui, în data de 7 mai. Astfel, cerscătorii de ovine susțin că 7 oi au fost lovite, dintre care 4 au murit.

    La rândul său, primarul din Ulmu a spus că nu ar avea informaţii despre un astfel de incident și a adus acuzații la adresa familiei Moise, că ar umbla cu oile prin culturile oamenilor

    O anchetă a Poliției este acum în curs, iar un dosar penal a fost întocmit în cauză pentru infracţiunea de distrugere, fără a se face precizări cu privire la vreun animal decedat. Cu toate acestea, primarul localității Ulmu, Marian Iconaru, spune că localnicii intră cu animalele în culturile oamenilor, iar poliţiştii ar avea înregistrate numeroase plângeri în acest sens.

    Tatiana Moise, soția ciobanului în a cărui turmă a intrat cu mașina fiul primarului, a explicat situația din punctul său de vedere:

    „Noi avem oile pe islaz şi ciobanul mergea cu ele la Călmăţui – Buzăel, îi spunem noi, la canal, că este apă curgătoare. Băiatul primarului, Dănuţ Iconaru a venit cu maşina şi a dat peste oi. A lovit 7 oi, 4 au murit sigur, una a salvat-o medicul veterinar. Ciobanul Costică, în vârstă de vreo 26 de ani, era cu oile. Nu a fost din greşeală…intenţionat a dat peste oi. Băiatul primarul a coborât apoi şi chiar l-a lovit cu pumnii pe cioban. Nu s-au certat înainte, nu ştiu ce s-a întâmplat. A venit apoi poliţia, a găsit oile moarte, au făcut fotografii poliţiştii de la criminalistică. Primarul a zis că oile au murit de la grâu, dar nu avea cum, că acolo pe câmp este uscat. Este un gest urât, nu faci aşa ceva, nu poţi să omori oile oamenilor. Noi avem 500 de oi în total, cu asta ne ocupăm”.

    Femeia a spus că şoferul care conducea un Jeep ar fi alergat oile cu mașina, unele au fugit pe câmp, dar pe altele le-a lovit. Mai mult, fiul primarului ar fi coborât din autoturism şi l-ar fi lovit pe ciobanul Costică. Un alt cioban, minor, care se afla în zonă, a intrat în apă de teamă să nu fie și el lovit.

    „A fost soţul cu oile moarte şi le-a dus la primar, cică s-au umflat, ne-a dat pe toţi afară că cică avem Covid 19, a spus primarul că se face legea ca în Germania. Noi nu am avut probleme cu primarul, când l-am rugat ceva, a fost serviabil mereu”, a spus soţia lui Tonel Moise, oierul care a încercat să îi ceară explicaţii primarului.

    Primarul comunei Ulmu, Marian Iconaru, nu a recunoscut incidentul și susține că fiul său nu avea cum să intre cu maşina în animale şi să le omoare. Primarul a spus că l-ar fi căutat Tonel Moise şi că i-ar fi spus că a găsit nişte oi moarte, însă l-a direcţionat către poliţie.

    „Dacă oile au murit, poliţiştii vor stabili ce s-a întâmplat. Ei nu stau cu oile pe islaz, intră cu animalele în culturile oamenilor, o fi mâncat ceva boabe. Pe islazul lor nu a călcat nimeni, unde este concesionat, fiul meu nu intra cu maşina acolo, dar ei nu stau cu oile acolo. Ajung în culturile oamenilor, ei spun că au scăpat oile în cultură. Eu o să vorbesc şi cu poliţistul, avem mereu plângeri de la ei. Ei au făcut numai stricăciuni, dar acum reclamă băiatul primarului, că are mai multe terenuri. Nu am nicio informaţie, însă poliţiştii sunt cei care vor stabili ce s-a întâmplat. Eu le-am spus că nu îi primesc la primărie fără mască, au plecat nervoşi”, a declarat primarul.

    Inspectoratul Judeţean de Poliție Brăila a făcut mențiuni, într-un comunicat, despre incidentul reclamat.

    ”În dimineața zilei de 07 mai , un cioban, din localitatea Ulmu, ar fi pătruns, fără drept, cu ovinele, pe cultura de grâu ce aparține unei societăți. Administratorul societății a surprins ovinele în timp ce păşunau pe cultura de cereale, iar în încercarea de a scoate animalele din cultura de grâu, acesta ar fi rănit 5 dintre ele. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, au transmis reprezentanţii IPJ Brăila.

    Primarul Marian Iconaru (PSD) este unul dintre cei mai bogați primari din județ și se află la al cincilea mandat. Are mai multe proprietăți și utileaje agricole: terenuri intravilane (6.230 mp); terenuri extravilane (198,5 ha); o casă și un apartament; trei tractoare, două pluguri și trei remorci; venit anual din arendă și alte activități agricole: 136.500 lei. Presa locală a menționat în numeroase rânduri că fiul primarului se ocupă cu agricultura, fiind considerat un mare fermier, care nu discută cu oricine, după cum arată obiectivbr.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”