• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un crescător de animale este foc și pară pe Raed Arafat: ”Din ce bani hrănim noi animăluțele?”

  Angelica Lefter Angelica Lefter -

  Crescătorii care au investit în transformarea fermelor lor în atracții turistice sunt în continuare blocați și nu pot funcționa. Trecerea de la starea de urgență la cea de alertă nu a adus și redeschiderea punctelor agroturistice sau a punctelor gastronomice locale, astfel că aceste exploatații agricole, care se bazau pe venituri din partea vizitatorilor, sunt în imposibilitatea de a mai putea susține animalele.

  Interzicerea, în continuare, a deschiderii localurilor și necesitatea unei declarații pentru deplasarea în afara localității, dar și a unui motiv întemeiat pentru a părăsi localitatea, nu vor aduce nici în următoarea perioadă normalitate pentru cei care au pus bazele unei afaceri de genul pensiune agro-turistică.

  Toate aceste interdicții încă valabile l-au determinat Aidan Andon, proprietarul ”Stânei lui Aidan”, localizată în Ciurila, la 21 de kilometri de Cluj-Napoca, să posteze pe contul său de Facebook, un mesaj dur pentru autorități.

  Mai exact, textul face referire la deciziile luate de Secretatul de Stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, iar Agrointeligența – AGROINTEL.RO vi-l face cunoscut:

  ”Domnule Arafat, esti doar un om mic și sper să dispari cât mai repede pentru ca esti inutil!!! Cat a fost carantină, am înțeles, toți am stat la casele noastre pentru binele părinților, bunicilor… etc. Mă gândesc că tu nu ți-ai făcut prea mari griji din ce bani îți hrănești cățelul sau pisica acasă, că de…leafa la „stat” e leafă. Planeta se oprește, leafa ta curge… dar să îi lași pe unii să se miște și pe alții sa-i blochezi încă două săptămâni, este inuman și-ți dovedește pur și simplu ineficiența. Nu pricep de exemplu cum pescarii pot sta la 3–4 m distanță unii față de alții și noi nu putem pune mese pe terasă sau în curte la 3 – 4 m distanță! Care-i diferența?! Din ce bani ai impresia că hrănim noi animăluțele din poza asta? Ai idee cât de mult le-am redus rația de mâncare și că va trebui să le reduc și mai mult încă două săptămâni pentru că mintea ta scurtă nu poate găsi soluții pentru toată lumea?”

  Patronul pensiunii agroturistice se arată supărat și pentru că, pentru a proteja natura, a făcut investiții considerabile, care nu par a fi apreciate, astfel că va rămâne doar cu banii investiți, fără a putea în următoarea perioadă să obțină un venit care să permită măcar supraviețuirea afacerii sale ecologice.

  ”Am investit la fermă în sisteme cât mai ecologice, ne producem singuri energia electrică, apa potabilă, încălzirea, apa reziduală o trecem prin propria stație de epurare, pentru că ne pasă de planetă. Încercăm să nu folosim plastic, să reciclăm, să ecologizăm și să refolosim orice avem la îndemână și tu, un păun limitat, nu poți găsi niște amărâte de soluții pentru noi și pentru cei ca noi. Aș vrea să știu când ți-ai bătut tu capul cu planeta, când ai reciclat cu mâna ta ceva… sau măcar dacă ești în stare să-ți speli vasele singur? Că de sfaturi cum să ne salvam singuri ne-ai umplut! Ar fi trebuit să dispari din viața publică de la momentul Colectiv, dar așa este când susții interesele cui trebuie și nu ale oamenilor de rând care chiar fac eforturi să trăiască armonios. Nu te salut, pentru că pur si simplu nu meriți, esti doar un om mic și limitat, mă duc sa fac curat la animale și să mă gândesc cum naiba o mai scot la cale încă două săptămâni”, a scris pe pagina sa fermierul și patronul ”Stânei lui Aidan”, cel care oferă turiștilor experiența unor mese la fermă, unde pot consuma doar produse ecologice.

  Familia Andon a petrecut sărbătorile pascale la Stâna lui Aidan fără a avea clienți la agropensiune

  Despre Aidan Andon am aflat că este un artist cu idei îndrăznețe, care a renunțat la viața din București pentru a se retrage împreună cu soția sa într-o zonă rurală. Antreprenorul a construit pensiunea  din județul Cluj, de la zero, împreună cu familia sa, pentru a locui aproape de natură.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  FARMI: O nouă aplicație pentru fermieri și un pas înainte pentru agricultura digitală! Crescător de vaci amendat de Garda de Mediu cu 10.000 de lei! România, pe locul 3 în UE la creșterea ovinelor și caprinelor. 30% din producție este exportată

  Ultimele știri

  Daniel Buda: Creșterea porcilor în gospodării nu va dispărea, deși chestiunea s-a discutat și la Bruxelles! Agenție de Plăți cu politică anti-mită! Fermierii, încurajați să reclame funcționarii corupți! Un bărbat de 43 de ani a murit strivit de tractorul pe care îl conducea!

  Căutare în articole