• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Eveniment de excepție JOI, 28 MAI, la SCDA Caracal: ZIUA RAPIȚEI ȘI A GRÂULUI – ÎN DIRECT pentru FERMIERI!

    Ramona Dascălu -

    Eveniment cu tradiție pentru Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal, ZIUA RAPIȚEI ȘI A GRÂULUI se va desfășura în acest an joi, pe 28 mai, începând cu ora 12:30. Având în vedere însă restricțiile impuse de starea de alertă, evenimentul se va desfășura online și va putea fi urmărit LIVE pe pagina de Facebook a Agrointeligența, cât și pe pagina de Facebook a Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal.

    Acest eveniment organizat de Stațiunea de la Caracal este un eveniment cu tradiție, care are loc an de an. Anul acesta însă este unul aparte din cauza situației generate de pandemia de coronavirus și evenimentul se va desfășura online. Prin intermediul acestui eveniment, dorim să transmitem un mesaj de unitate pentru fermieri, având în vedere că vor fi prezente atât de multe companii”, a declarat Marius Cătălin Bran, directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă de la Caracal, din județul Olt.

    ZIUA RAPIȚEI ȘI A GRÂULUI va fi un eveniment de mare amploare întrucât vor fi prezente principalele companii din România, atât pe partea de sămânță, cât și pe partea de protecție a plantelor, care își vor prezenta noutățile, și bineînțeles că nu vor lipsi nici recomandările pentru fermieri.

    Este un eveniment unic pentru că vor fi prezente principalele companii atât în ceea ce privește zona de semințe, cât și partea de protecție a plantelor la rapiță și la păioase. Pe partea de tehnologie de cultură, vor fi prezente următoarele companii: Naturevo, ADAMA și Daymsa. Pe partea de hibrizi de rapiță vor fi prezente nouă companii: Corteva, Rapool,  KWS, Caussade Semences, Euralis, Dekalb, Syngenta, Maisadour și Biocrop, iar la păioase șase compani: INCDA Fundulea, Caussade Semences, Saaten-Union, Syngenta, Biocrop și Axereal”, a explicat directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal, Marius Cătălin Bran.

    Pe parcursul evenimentului de joi vor fi vizitate loturile cu cele mai spectaculoase soiuri și cei mai productivi hibrizi: ”Vor fi prezentate noutățile în materie de tehnologie la lotul demo de rapiță și la lotul demo de păioase. La lotul demo de rapiță sunt 67 de hibrizi de rapiță ai unui număr de 10 companii. Lotul demo de păioase cuprinde grâu, orz și triticale, cu un total de 42 de soiuri de la un număr de 6 companii. La grâu vor fi prezentate 35 de soiuri, la orz 5 soiuri și la triticale două soiuri”.

    De asemenea, nu vor lipsi prezentările specialiștilor: ”Dorim să prezentăm atât noi, cât și toate companiile ce vor fi prezente, ultimele noutăți în materie de protecție a plantelor, cât și în materie de sămânță. Vor fi 21 de prezentări ale specialiștilor, evenimentul o să dureze în jur de 2 ore și jumătate”.

    Chiar dacă anul acesta fermierii nu vor mai putea merge în câmp, la fața locului, interesul fermierilor a rămas la fel de ridicat, explică directorul SCDA Caracal: ”Având în vedere că este un eveniment unic organizat până la această dată în țară, interesul fermierilor este unul ridicat, se vede asta și de pe Facebook și chiar am primit și mesaje din partea multor fermieri care mi-au cerut detalii despre eveniment. Deși evenimentul va fi transmis online, trebuie să precizez că în teren, vor fi respectate toate regulile de distanțare socială impuse de autorități, iar numărul participanților este minim”. 

    Directorul Marius Cătălin Bran a transmis și un mesaj pentru fermieri: ”Îi invit, joi, de la ora 12:30, să urmărească evenimentul, într-un număr cât mai mare, atât pe pagina de facebook a Agrointeligența, cât și pe pagina noastră, a SCDA Caracal. Îi asigur că o să aibe ce să vadă întrucât vor fi prezentate lucruri de interes maxim pentru ei”. 

    ZIUA RAPIȚEI ȘI A GRÂULUI este primul eveniment organizat în acest an la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Caracal. Dacă acesta va fi axat pe partea de grâu și rapiță, va urma în luna iulie și un eveniment dedicat culturilor de porumb și floarea-soarelui.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție