• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rapița KWS și cele patru chei care ”deschid” succesul culturii de la semănat până la recoltat!

    Răzvan Coțianu -

    Campania de rapiță 2020-2021 a început pentru KWS cu dreptul. Atât în cadrul evenimentelor de vară, cât și la recoltare, hibrizii companiei au dovedit stabilitate și performanță, iar noutatea KWS – Rapița 3600 le permite fermierilor să privească cultura în ansamblu de la alegerea materialului biologic până la recoltare.

    Mai multe informații despre hibrizii de rapiță KWS am aflat de la Tomel Petrache, directorul de marketing al companiei, cu care am discutat în cadrul evenimentului organizat în această vară la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Caracal din județul Olt.

    Aducem un concept nou în România – Rapița 3600. De ce 3600? Este foarte simplu: trebuie să privim cultura în ansamblu, pe întreg parcursul vegetației ea traversează o serie de provocări. Aceste provocări sunt cunoscute foarte bine de către fermieri și noi am extras toate aceste nevoi pentru a introduce în genetica noastră aceste caractere pe care agricultorii le urmăresc, fie că vorbim despre o rezistență la scuturare, de o comportare mai bună la boli, de o vigoare foare bună în prima perioadă de vegetație sau de startul culturii – avem hibrizi care au capacitatea de a întârzia plecarea în primăvară, dar apoi recuperează cu o viteză extraordinară până la înflorit, și așa mai departe, până la momentul recoltatului unde oferim această siguranță a păstrării producției pe plantă, ceea ce de fapt urmăresc fermierii”, ne-a explicat Tomel Petrache de unde a pornit și pe ce se bazează noul concept al rapiței KWS.

    ”Hibrizii de rapiță KWS, cheia succesului tău!”

    Sloganul ales pentru noua viziune asupra culturii de rapiță este și el unul sugestiv, orientat către fermier: Hibrizii de rapiță KWS, cheia succesului tău! Și nu este vorba numai despre cuvinte frumoase, ci noul concept este structurat pe fiecare verigă tehnologică esențială pentru o producție bună la cultura de rapiță. Sunt, practic, patru chei pentru succesul la rapiță, iar hibrizii KWS le urmăresc pe toate. ”Pe parcurusl acestui lanț tehnologic, vorbim despre 4 patru chei: prima face referire la sămânță (…) trebuie să plecăm de la o sămânță de calitate. Trebuie să asigurăm acest start foarte bun culturii, iar vigoarea din toamnă este foarte importantă pentru a acoperi foarte repede terenul, teren care reprezintă spațiul de nutriție. Este cea de-a doua cheie, când cultura scapă de competiția cu buruienile și intră bine formată în iarnă – acel triplu 8, și traverează cu ușurință gerurile iernii. În primăvară ajungem la a treia cheie care face referire la această vigoare, această viteză de creștere rapidă până la înflorit, moment în care planta își dezvoltă foarte bine ramificațiile – având multe ramificații are și un număr mare de flori, care flori sunt potențiale silicve purtătoare de semințe. Aici cred că fermierul trebuie să fie foarte atent astfel încât să își păstreze toate aceste elemente de productivitate pe plantă. Așa ajungem la a patra cheie care face referire la comportarea hibrizilor chiar înainte de recoltare, vorbim despre standardabilitatea culturii, de comportarea ei la vînturi puternice astfel încât acest concept aduce fermierilor hibrizi care au o comportare foarte bună la căderea lanurilor”, a vorbit Tomel Petrache despre punctele forte ale rapiție KWS care se evidențiază și prin conceptul Rapiță 3600. 

    Platformă online pentru comenzile de sămânță

    Dacă în multe situații, drumul de la teorie la practică este unul lung, la KWS schimbă jocul. Compania s-a adaptat la situația generată de pandemia COVID- 19 și a venit în sprijinul fermierilor cu o platforma online de completare a notelor de comandă –https://comandakws.ro/.

    Campania pentru sezonul 2020 am demarat-o în sistem online. Vorbim despre amprenta noastră ca entitate sau companie. Noi realizăm hibrizi adaptați perfect condițiilor locale. Dincolo de rețeaua proprie de testare, este importantă rețeaua creată la nivel de fermă, peste tot în țară, pentru că este esențial să testezi, să încerci hibrizii în condițiile concrete din diferitele locații ale fermierilor. Asta face o companie inovativă, investește în cercetare și rezultatele se văd și se vor vedea și în viitor. Ne-am adaptat, ca și companie, la situația generată de pandemia Covid-19. Am venit în sprijinul fermierilor cu o platforma online de completare a notelor de comandă. Fermierul accesează site-ul, vizualizează produsele și apoi poate face imediat o precomandă. KWS este și va rămâne aproape de fermieri!”, a precizat Tomel Petrache.

    Declarațiile directorului de marketing au fost susținute în câmpul de la SCDA Caracal și de mai mulți hibrizi KWS care au arătat foarte bine. Am putut admira vedetele Hybrirock KWS și Factor KWS, starul mai nou – Umberto KWS, dar și tânăra speranță – Hillico KWS.

    S-a lucrat mult genetic și avem astăzi în portofoliul din România cel mai bine notat hibrid din Europa privind comportarea la scuturare a semințelor din silicve și aici vorbesc despre Hillico KWS. Îl avem în câmp aici și pe Umberto KWS – care deja a trecut toate testele în câmpurile noastre de selecție și după doi ani de la lansarea pe piață, este pe podium. Umberto KWS este vârful de lance al campaniei noastre, foarte bine adoptat în ferme în acești doi ani, iar Hillico KWS îi urmeează și va avea un succes imediat mai ales datorită acestei particularități prin comportarea lui privind scuturarea”, a încheiat Tomel Petrache.

    Compania KWS este activă pe piața din România din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în mai mult de 18 ani la peste 150 angajați.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Vinurile bune de Jidvei se fac cu struguri protejați împotriva manei de fungicidul Lieto Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Ferma de sparanghel – afacerea cu care frații Toma au dat lovitura