• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Programul TOMATA 2020: Ultima zi pentru valorificarea roșiilor – 15 iunie! Actele la DAJ până pe 30 iunie!

  Roxana Dobre -

  Fermierii mai pot vinde roșii pentru a se înscrie în Programul Tomata până pe 15 iunie, inclusiv, a anunțat primarul comunei gălățene Matca, Nelu Costea. Acesta atrage atenția legumicultorilor să nu confunde cele două termene limită pentru ajutorul de stat: respectiv 15 iunie ultima zi când se mai pot valorifica roșiile cu 30 iunie, ultima zi când se mai pot depuse documentele justificative la Direcțiile Agricole.

  ”Pentru programul Tomata este necesară cantitatea de 3.000 kg roșii, data ultimei facturi 15 iunie! Facem această precizare datorită faptului că a apărut în spațiul public eronat informația fiind necesar 4.000 kg și ultima factură 30 iunie (acest termen depunerea la Direcțiile pentru Agricultură Județene a documentelor justificative n.r)! Pentru orice neclarități vă stăm la dispoziție! Zi bună și spor în toate!”,a transmis edilul în mediul online.

  Citiți și: Primarul din Matca: Cărările din solar nu se scad la măsurătorile din Programul Tomata!

  Reamintim că în ședința Guvernului din data de 26 martie 2020 a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2020. Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt în sumă de 187.500,000 lei, reprezentând echivalentul în euro al sumei de 39.477,000 euro și se asigură din bugetul pe anul 2020. Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

  Cererea de înscriere în program și documentele aferente au putut fi depuse /transmise la DAJ inclusiv prin fax sau poștă, sau în format electronic prin e-mail, până la data de 15 mai.

  Potențialii beneficiari sunt:

  -producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător
  -producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008
  -producătorilor agricoli persoane juridice.

  Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative:

  -să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripția „Program susținere tomate, anul 2020, beneficiar numărul ………….., Direcţia pentru Agricultură a Judeţului ………/ Municipiului Bucureşti”;
  -să obțină o producție de minimum 3 kg tomate/mp;
  -să fie înregistrați în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere;
  -să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor completat începând cu data înființării culturii;
  -să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției.

  Verificările se efectuează la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției. Valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie inclusiv.

  Documentele justificative, respectiv bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producției de tomate obținute din spațiile protejate, se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județene până la data de 30 iunie 2020, inclusiv.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2021: Fermierii își pot digitiza suprafețele în aplicația IPA-Online! Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Ministrul Adrian Oros: Nu sunt întârzieri la plata subvențiilor APIA! Sunt plătiți 99,3% dintre fermieri!

  Ultimele știri

  Asociația Agricolă Lanul Mare: ”Domnule ministru Adrian Oros, veniți să vă predăm ferma gratuit!” Apel către parlamentarii de pe “lista rușinii”: Aveți o ultimă șansă, uriașă, să deveniți eroii fermierilor! Nu o ratați! Ministrul Adrian Oros: Subvențiile se plătesc ca în fiecare an, fermierii știu calendarul!