• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ajutor pentru crescătorii de animale, plătit de APIA: 44.000 de lei – suma minimă achitată pe fermă!

  Roxana Dobre -

  Plata pentru ajutoarele privind susţinerea activităţilor agricole din sectoarele suin/avicol/bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 se face la cursul Băncii Naționale de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență care alocă banii pentru zootehnie, a anunțat șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  Potrivit șefului APIA, Adrian Pintea, plata pentru acest ajutor de stat se face în lei la cursul BNR valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență, adică 2 septembrie. Conform arhivei BNR la acea dată cursul de schimb pentru un euro era de 4,8409 lei. Astfel plata de 100 euro/UVM pentru crescători intră în conturi în lei la valoarea de 484,09 lei.

  Astfel pentru crescătorii de bovine care așteaptă banii plata se face pentru minim 91 de capete. La un calcul simplu: 91 de capete X 100 euro/UVM=9.100 euro pentru efectivul minim cerut de APIA. În lei fermierii primesc 9.100 X 4,8409 cursul de schimb = 44.052,19 lei.

  Reamintim că în ședința de Guvern din 27 august a fost adoptată o Ordonanță de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19, având ca scop compensarea pierderilor în perioada cuprinsă între 1 martie – 1 iulie 2020.

  Astfel, pentru fermierii ce dețin în exploatație minim 91 de capete de bovine au fost alocate fonduri de la bugetul de de stat. Cuantumul sprijinului de stat este de 100 euro/cap femelă bovină adultă, vârsta minimă 24 luni, iar valoarea totală a schemei de ajutor este de 35.700.00 lei Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole suma totală nu poate depăși echivalentul în lei a 100.000 euro.

  Banii vor fi virați în conturile fermierilor până la 31 decembrie 2020. Pentru a putea beneficia de ajutorul de stat, fermierii au avut de respectat următoarele condiții:

  a) să dețină femele adulte din specia bovine înregistrate în RNE, în exploatații cu cod ANSVSA, la data de 1 iulie 2020;
  b)să nu fi solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării Comisiei Europene;
  c) să nu se afle în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în evidențele Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019 sau în cazul persoanei fizice să nu fi fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului până la data de 31.12.2019
  d) beneficiarii trebuie să dețină minimum 91 capete bovine femele adulte cu vârsta de minim 24 luni înregistrate în RNE la data de 1 iulie 2020.

  Potrivit șefului APIA, până la finalul campaniei s-au depus un număr de 544 de cereri pentru sectorul bovin, 315 cereri pentru sectorul avicol și 299 de cereri pentru sectorul suin. Situația cererilor pe județe o puteți afla aici: SITUAȚIA PE JUDEȚE! APIA: Lista cu crescătorii de animale intrați la ajutorul de stat de 100 euro/UVM!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunț APIA pentru fermieri despre plățile pe hectar și animale în acest an! Subvenții APIA 2021: Plafon la plata ANT de 50% din pachetele financiare autorizate în anul de referință Cum a creat ministrul Oros o nouă categorie de vânători de subvenții la APIA!

  Ultimele știri

  Asociația Forța Fermierilor face apel către președintele Iohannis să medieze situația despăgubirilor de secetă! Coliziune între un tractor și o mașină: trei persoane au fost rănite în accident! ANSVSA: 5.070 de cazuri de pestă porcină africană la mistreți. Focare în toate cele 41 de județe!