• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un teren de 40 de hectare, miza tentativei de omor de pe un câmp din vestul țării!

    agrointeligenta.ro -

    Informații noi în cazul incidentului din câmp în care doi bărbați din județul Arad sunt fugăriți pe câmp cu un tractor, o mașină este avariată , iar în finalul înregistrării realizate de unul dintre cei doi, operatorul utilajului – un cetățean italian, iese cu o macetă și îi atacă pe cei care par să îi fi încălcat proprietatea.

    Citiți și: Incident în vestul țării! Urmăriți cu tractorul și tăiați cu maceta după ce au agresat un italian care lucra în câmp!

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a aflat că incidentul a avut loc în extravilanul localității Zărand din județul Arad. Se pare că întreg conflictul ar fi pornit de la o proprietate disputată de cetățeanul italian și de către un austriac. Ambele părți ar avea acte de proprietate pe pământ, întreaba ”mașinație” fiind făcută de către un fost primar din localitate.

    Cei doi bărbați care apar în localitate ar fi arendașii austriacului, după cum o persoană care ne-a sunat la redacție ne-a declarat, prezentându-se ca fiind una dintre persoanele care apare pe filmare, mai exact, chiar cel care a realizat video. Cei doi bărbați sunt frați și au contract de arendă cu cetățeanul austriac.

    Suprafața în dispută nu este deloc una mică – 40 de hectare, într-o zonă în care suprafața agricolă ajunge la prețuri de 10.000 de euro pe hectar.

    Reporterii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au luat legătura cu Primăria Zărand pentru a afla mai multe despre conflict, însă reprezentanții instituției ne-au declarat că există o anchetă inclusiv la nivel intern și că până aceasta nu se va soluționa, nu ne pot oferi informații.

    Poliția arădeană face parțial lumină privind cele întâmplate. Întâmplarea filmată a avut loc duminică pe un teren agricol din comuna Zărand. Nu se știe cu exactitate de la ce a pornit întregul scandal. Se pare că cetățeanul italian ar fi ripostat după ce cei doi bărbați i-ar fi produs pagube la un utilaj agricol, potrivit aradon.ro.

    Cert că între persoanele implicate, cei doi bărbați pe de o parte – – unul de 25 și altul de 44 de ani, și cetățeanul italian de cealaltă parte, a avut loc inițial o ceartă care apoi a culminat cu o altercație și cu distrugerea unui autoturism, proprietate a unuia dintre cei doi bărbați. Cetățeanul italian a fost filmat de cei doi bărbați în timp ce, aflat pe câmp, într-un tractor, cu ajutorul utilajului distruge autovehiculul cu care s-au deplasat bărbații. Apoi imaginile îl înfățișează pe cetățeanul străin coborând din tractor, ținând în mână o macetă cu care îi atacă pe cei doi bărbați, aceștia suferind răni.

    Cei doi bărbați au sunat la 112 și au anunțat Poliția despre cele întâmplate. Cazul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș, însă acesta a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad fapta fiind încadrată ca tentativă de omor.

    Persoana care ne-a sunat la redacție ne-a precizat că deși a realizat video, nu el a trimis materialul către presă. Clipul ar fi ajuns la un prieten care l-ar fi dat apoi către jurnaliștii de la cotidianul.ro. De vină pentru situația actelor de proprietate ar fi fostul primar al localității Zărand, care ar fi facilitat vânzarea aceleiași suprafețe către două persoane diferite.

    Pe terenul pe care s-au petrecut conflictul, bărbatul care ne-a sunat la redacție ne-a spus că a fost semănată floarea-soarelui, iar cetățeanul italian venise de fapt să distrugă cultura agricolă.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului