• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Corteva – ADN de lider la un an de la lansare! Jean Ionescu: ”Vom fi cea mai inovativă companie din agricultura bazinului Mării Negre”

    Ramona Dascălu -

    Corteva va fi cea mai inovativă companie din agricultura bazinului Mării Negre, o companie care va veni în fața fermierilor cu cele mai avansate tehnologii, a declarat Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova, în cadrul unui eveniment online – Media Club, organizat de companie astăzi, miercuri – 1 iulie.

    La doar un an de la lansare, Corteva Agriscience este considerată ca fiind compania cu cel mai avansat portofoliu în acest moment pe partea de germoplasmă și produse de protecție a plantelor. Potrivit lui Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova în cadrul Corteva Agriscience, acest lucru nu ar fi fost posibil fără cei trei mari jucători mondiali – Pioneer, Dow și DuPont, care au pus bazele companiei.

    Focus pe cercetare

    Printre principalele obiective ale Corteva se numără îmbunătățirea tehnologiilor și capacitatea de a lupta cu schimbările climatice. În acest sens, compania acordă o mare atenție cercetării, fiind unul dintre jucătorii mondiali cu cea mai avansată parte de cercetare, cu peste 11.000 de oameni care lucrează doar pentru a îmbunătăți și a aduce noi tehnologii în fermă.

    ”Noi suntem în momentul de față compania care are clar ca obiectiv să îmbogățească viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul generațiilor următoare. Avem multe provocări asumate, începând de la nevoia crescândă a fermierilor la a alimenta o populație în creștere, avem nevoie de o siguranță alimentară semnificativ îmbunătățită și aici, sigur, în concordanță cu noile schimbări climatice. La nivel mondial, în acest moment suntem cam 7,2 miliarde, în 2050 planeta va fi undeva la 9 miliarde. Este clar că îmbunătățirea tehnologiilor și capacitatea de a lupta cu schimbările climatice vor face diferența în a asigura hrana unei populații în continuă creștere. Cum procedăm? Alocând resurse semnificative inovației. În acest moment Corteva este unul dintre jucătorii mondiali cu cea mai avansată parte de cercetare, să conectăm practic cererea cu oferta, să aliniem lanțul alimentar începând de la fermier până la consumatorul final cu intermediar, producătorul de alimente, să utilizăm în același timp tehnologia și inovația, este esențial acest lucru, și avem dedicat în acest moment pentru a reuși toate aceste conexiuni, un uriaș departament de cercetare, de peste 11.000 de angajați, care lucrează doar pentru a îmbunătăți, a aduce noi tehnologii la fermă și a reuși să inovăm din ce în ce mai bine”, a spus Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova.

    Corteva – întotdeauna o mașină de lansare a noilor tehnologii

    Jean Ionescu susține că ceea ce diferențiază compania Corteva de alte companii din agricultură este faptul că poate oferi soluții integrate, de la germoplasmă și biotehnologie până la produse pentru protecția plantelor, tehnologii pentru tratamentele semințelor și agricultură digitală: ”În acest moment, după cum știm cu toții, valorificarea datelor este esențială, iar aplicarea agriculturii de precizie nu este un moft, ci este o obligativitate a fermierilor, care stă în piață cu cele mai noi cuceriri ale științei. Practic, modernizarea operațiunilor fiecărui fermier este esențială pentru a putea supraviețui noilor provocări globale, care pleacă începând de la schimbările climatice la a produce mai mult și mai sigur. Trebuie să înțelegem cât mai bine producătorii și consumatorii, să furnizăm servicii și produse cu un traseu foarte, foarte robust, de la germoplasmă, biotehnologie, produse pentru protecția plantelor, tehnologii pentru tratamentele semințelor și nu în ultimul rând, agricultura digitală. Ne diferențiază faptul că vom furniza soluții integrate de la un capăt la altul, vom fi foarte bine pregătiți în toate lanțurile globale de aprovizionare optimizată, orientate către consumatorul final, către piață. De asemenea, un alt factor care ne diferențiază seminificativ este tocmai acela că privim la ziua de mâine cu capacități extraordinare de cercetare și dezvoltare la nivel mondial și promitem că pe Corteva va scrie întotdeauna o mașină de lansare a noilor tehnologii, a noilor produse agricole inovative, la nivel mondial. Încercăm să deservim practic, din ce în ce mai mult lumea prin capacitățile pe care le avem”.

    Compania este prezentă în peste 140 de țări

    La nivel mondial, Corteva Agriscience acoperă peste 140 de țări, are peste 21.000 de angajați și furnizează produse la peste 100 de culturi: ”Sediul central este în Wilmington, Delaware, iar la nivel mondial acoperim peste 140 de țări, avem peste 21.000 de angajați, peste 150 de facilități de cercetare și producție, peste 100 de site-uri de producție, furnizăm produse la peste 100 de culturi, acoperim cu produsele noastre mai mult de 10 milioane de clineți, fermieri (…). La semințe oferim începând de la semințele hibride de porumb, floarea-soarelui, rapiță până la varietăți de soia, bumbac, lucernă, inoculanți. Suntem liderul mondial în orez. De asemenea, avem pe foarte multe piețe varietăți de grâu, unde compania este lider. Pe partea de protecție a plantelor, oferim de la A la Z produse pentru toate plantele de cultură, începând de la cereale păioase, citrice, orez, tutun, arahide, tehnologie de tratare a semințelor, legume, sorg și tot ce înseamnă produse pentru orez.”

    Corteva în România: portofoliu complet – semințe și produse de protecția plantelor

    În țara noastră, compania  Corteva Agriscience se poate lăuda, de asemenea, cu un portofoliu complet și complex: ”În afacerea din România suntem o entitate cu 160 de angajați, cu un portofoliu complet, de la semințe și până la produse de protecție a plantelor. În România, Corteva prin brandul Pioneer are cea mai mare stație de procesare a semințelor, avem o capacitate de peste 1.600.000 de saci standared și de asemenea, în România, mai precis la Afumați, există cel mai puternic site de cercetare agricolă din România. Suntem compania numărul 1 furnizoare de inputuri, respectiv semințe și produse de protecție a plantelor în agricultură, cea mai mare entitate producătoare de semințe din România, e vorba de semințele hibride de porumb și soia. De asemenea, extindem operațiuni în România de producere semințe la soia și la rapiță. Afacerea din România este splituită în acest moment în două părți, semințele acoperă cam 70% din vânzări, iar partea de crop protection 30% și avem poziții foarte bune în foarte multe segmente de piață.”

    Hibrizii noi care vor revoluționa fermele din Bazinul Mării Negre

    Potrivit lui Jean Ionescu, Corteva a lansat în piață cele mai moderne tehnologii, iar produsele sale au ajuns rapid în topul preferințelor fermierilor, făcându-se consacrate în întreaga lume: ”A inova înseamnă și a lansa rapid în piață cele mai moderne tehnologii, e lucrul care ne diferențiază din ce în ce mai mult pentru că la nivel mondial suntem compania care reușește să aducă 8 molecule noi din 13, la nivel mondial, iar la nivel european, 6 molecule din cele 8 cu care venim în perioada următoare sunt molecule Corteva. De Arylex cine nu a auzit va auzi, este un concept care cu siguranță va face carieră în agricultura mondială. Lumiposa bănuiesc că este deja o soluție consacrată în tratamentul semințelor, Zorvec, gama cea mai avansată ca performanță în combaterea manei, Spinetoram este o moleculă care împreună cu Spinosadul vor rămâne alegerea numărul 1 din punct de vedere al performanțelor și a siguranței alimentelor pe care le consumăm, iar în partea de semințe promitem o revoluție din punct de vedere al lansării de noi produse și vreau să amintesc aici de doi hibrizi de care toată lumea va auzi în agricultura din România, este vorba de P0217 și P9889, hibrizi care vor face carieră în agricultura din bazinul Mării Negre datorită performanțelor excepționale de producție în condiții dure de secetă și arșiță”.

    Digitizarea fermelor – soluția Granular

    Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova, a vorbit și despre Granular, companie achiziționată de curând de Corteva, care, potrivit acestuia, va deveni în scurt timp una dintre cele mai importante opțiuni pentru digitalizarea fermelor.

    ”Am achiziționat Granular și reprezintă cel mai important pas către agricultura digitală. În Statele Unite, compania este foarte, foarte avansată, dar promitem că în bazinul Mării Negre, în perioada imediat următoare, Granular va fi una dintre cele mai importante opțiuni pentru digitalizarea fermelor. Este lucru la care cu toții trebuie să muncim foarte mult pentru că digitalizarea înseamnă de fapt avansare rapidă către o nouă eră agricolă, e lucrul pe care îl promitem, este esențial în perioada care urmează să facem față schimbărilor climatice din ce în ce mai dure și lucrul acesta îl vom face foarte bine prin Granular”, a spus reprezentantul Corteva Agriscience.

    Korvetto va fi cea mai avansată soluție pentru erbicidarea în primăvară

    În finalul intervenției sale, Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova, a declarat că fermierii vor avea avea parte de cele mai inovatoare și avansate tehnologii prin intermediul Corteva: ”Suntem compania lider de piață în ceea ce privește inputurile în formă combinată cu semințe și produse de protecție a plantelor, compania lider în furnizarea semințelor de porumb, de floarea-soarelui, de soia. Suntem liderul erbicidelor la păioase, la rapiță, fungicidelor la floarea-soarelui și nu în ultimul rând fungicidelor la culturi speciale. Cu tot ce venim în piață, vom fi o companie outstanding, să spunem, și am în cap un erbicid pe care îl vom lansa pentru cultura de rapiță, se numește Korvetto, va fi cea mai avansată soluție pentru erbicidarea în primăvară. De asemenea, aș vrea să precizez că gama de hibrizi Optimum AQUAmax reprezintă prima alegere a fermierilor premium în România, o grupă de hibrizi care va continua să surprindă extraordinar de plăcut pe cei care își doresc tehnologie din ce în ce mai performantă. Nu vreau să vă spun mai mult decât că vom fi cea mai inovativă companie din agricultura bazinului Mării Negre, o companie care va veni în fața fermierilor cu cele mai avansate tehnologii, pe care trebuie să le asimilăm rapid și să rezistăm noilor condiții din ce în ce mai vitrege din punct de vedere climatic.”


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă