• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Primii fermieri cu avansul APIA în conturi! Județele unde agricultorii au primit banii!

  Roxana Dobre -

  Fermierii încep să confirme că au primit avansul din subvențiile achitate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Pe grupul SUBVENȚII APIA, agricultorii au făcut schimb de informații astfel încât să afle care sunt județele unde banii sunt deja în conturi și unde fermierii nu au primit încă sumele. Cel mai recent bilanț transmis de APIA arată că până duminică, 18 octombrie, funcționarii au reușit să aducă nivelul autorizării la plată până la suma de 431,67 de milioane de euro, bani ce au fost direcționați către conturile a aproape 300.000 de fermieri din întreaga țară.

  Iată județele și orașele unde fermierii au confirmat că banii au intrat în conturi: Tulcea, Dâmbovița, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Brașov, Bistrița, Arad, Suceava, Mureș, Botoșani, Teleorman, Vaslui, Brăila, Buzău, Ialomița, Mehedinți, Timiș, Dolj, Bihor, Sibiu, Maramureș, Sălaj, Iași, Vrancea (Focșani). 

  Drumul banilor de la APIA trece prin Trezorerie

  De precizat că circuitul banilor de la APIA la fermieri implică și Trezoreria Națională care face transferul sumelor către bănci. Fermierii știu deja din experiența anilor trecuți și sumele pot avea întârzieri din cauză că banii de la buget ”pleacă” câteodată mai repede, la timp, alteori pot fi întârziați și cu trei săptămâni, în funcție de disponibilități. În plus, un alt pas ce poate cauza întârzieri este procesare din bancă – unele instituții bancare operează mai greu banii destinați fermierilor.

  Ce scheme sunt la plata avansului

  Schemele care intră la plățile APIA în avans dar și plafoanele care sunt alocate pentru fiecare plată:

  Schema de plată unică pe suprafață: SAPS – 98,7381euro/ha. Total schemă: 974.939.000 euro;
  Schema de plată redistributivă:  primul interval – 1-5 ha inclusiv – 5,0000 euro/ha. al doilea interval: peste 5 și până la 30 ha inclusiv – 48,1053 euro/ha. Total schemă: 104.163.000 euro;
  Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) 57,8245 euro/ha. Total schemă: 570. 959.000 euro;
  Schema de plată pentru tinerii fermieri: 36,6119 euro/ha. Total schemă: 20.547.000 euro;
  Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), ovine caprine  17,92 euro. Total schemă: 71.300.oo0 euro.

  Nivelul plăților în avans este de până la 70% în cazul plăților directe, iar plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv 4,8725 lei
  pentru 1 euro.

  În cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale nivelul avansului este de până la 85%, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2019, respectiv 4,7830 lei pentru 1 euro. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură asigură pe această cale fermierii că depune toate eforturile pentru a acorda la timp subvențiile, tot personalul fiind mobilizat atât la nivelul centrelor județene, cât și la nivelul aparatului central.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA! Adrian Oros: Avem banii să finalizăm toate plățile către fermieri! Schemă nouă de plată pentru fermieri, notificată la Bruxelles. Oros: ”Comisia o va aproba cu siguranță” PLĂȚI SUBVENȚII APIA! Sumele pentru fermieri aprobate astăzi de Guvern!

  Ultimele știri

  Noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! OUG adoptată de Guvern! NUTRISPOR FNC – fabrică de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă! ORDIN MADR: Ajutor de minimis de 18,5 milioane de euro pe an pentru fermieri!

  Căutare în articole