• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministrul Agriculturii, la Indagra: La toate produsele alimentare de bază avem nevoie de o reducere a fiscalităţii coroborată cu reducerea evaziunii fiscale

  agrointeligenta.ro -

  Indagra devine an de an un loc în care vedem noile tehnologii, rezultatele unui an agricol în care Ministerul Agriculturii încearcă să promoveze toate politicile pe care le-a implementat, a declarat, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la deschiderea târgului internaţional de agricultură Indagra.

  Anul 2013 a fost marcat pe zona de agricultură de fiscalitate, respectiv de reducerea TVA la pâine, a declarat ministrul Agriculturii.

  Campanie de reducere a evaziunii fiscale

  „Această măsură de reducere a TVA la pâine şi pe lanţul de producţie, pe lângă implicaţiile asupra bugetului, poate să fie un deschizător de drumuri în industria alimentară din România. Am văzut o campanie intensă de combatere a evaziunii pe sectorul de carne şi am spus că, dacă va avea succes proiectul cu TVA redusă la la pâine, următorul sector va fi carnea şi tot lanţul, dar mă uit şi la legume-fructe, la lapte, la toate produsele alimentare de bază unde avem nevoie de o reducere a fiscalităţii coroborată cu reducerea evaziunii fiscale”, a declarat Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

  wheat_hands

  Ministrul Agriculturii a menţionat că în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii agricultorilor au fost stabilite măsurile care urmează să fie aplicate în perioada următoare.
  „Misiunea MADR a fost dezbătută deja cu organizaţiile fermierilor cu privire la viitorul agriculturii româneşti, cel puţin atât cât putem să previzionăm pentru perioada 2014-2020, unde ştim care sunt măsurile europene pe care le putem aplica, rămâne doar să decidem oportunitatea aplicării împreună cu dumneavoastră. Anul 2013 este un an al deciziilor şi unul important pentru viitorul celor 7 ani, iar târgul Indagra devine an de an un loc în care vedem noile tehnologii, rezultatele unui an agricol şi în care Ministerul Agriculturii încearcă să promoveze toate politicile pe care le-am implementat sau urmează pentru perioada următoare”, a mai declarat Daniel Constantin.

  430 de companii expun pe 30.000 metri pătraţi

  Ajuns la cea de a 18-a ediţie, târgul INDAGRA va reuni peste 430 de companii din România, dar şi din alte 20 de ţări, ocupând o suprafaţă expoziţională de peste 30.000 de metri pătraţi.

  Vizitatorii târgului vor putea cumpăra seminţe, bulbi de flori, îngrăşăminte şi vor putea vedea ultimele tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, utilaje agricole, sere şi solarii, demonstraţiile şi concursurile fiind nelipsite de la cel mai mare eveniment de agricultură.

  rsz__dsf9826-copy

  În aceeaşi perioadă, venind în completarea tematicii târgului, la Romexpo vor mai avea loc alte manifestări expoziţionale – Indagra Food (târg internaţional pentru industria alimentară), All – Pack (expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice), Expo Drink & Wine (târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice), Autoexpotehnica (expoziţie internaţională de componente auto) şi Târgul de Produse Tradiţionale, evenimente ce reunesc peste 250 de firme din ţară şi din străinătate.

  Foto: EVZ


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri

  Ultimele știri

  Comisia Europeană ne trântește ușa în nas: Nu există temei juridic pentru utilizarea neonicotinoidelor! Seceta – subiect fierbinte la Bruxelles. România a cerut Comisiei Europene măsuri concrete pentru fermieri O familie de oieri își vinde produsele prin propriile magazine. Cel mai cerut este cotletul de berbecuț