• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oficial APIA: Fermierii pot începe semănatul culturilor folosite ca strat vegetal!

    Angelica Lefter -

    Fermierii pot înființa culturile succesive folosite ca strat vegetal pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic, în perioada 1 iulie – 1 octombrie, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Dâmbovița.

    Aceste zone sunt suprafețe arabile cultivate cu amestecuri de specii de culturi care nu participă la calculul diversificării culturilor și care asigură acoperirea solului pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni.

    Înființarea stratului vegetal ca zonă de interes ecologic se va face după recoltarea culturii principale declarate în anul de cerere curent, scrie incomod-media.ro.

    ”Fermierii au obligația legală de a comunica la APIA în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, față de care se calculează intervalul de 8 săptămâni în vederea asigurării eligibilității suprafețelor de teren arabil declarate pentru plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire). În cazul în care fermierul nu depune la APIA notificarea de răsărire a stratului vegetal, pentru cererea unică, în cauză s e vor aplica sancțiuni prin reducerea plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu pentru anul 2020.

    De asemenea, reamintim fermierilor că, în perioada 14-22 iulie, se desfășoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin. Această etapă presupune remedieri, fără penalități, ale declarației de suprafață completată de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic a generat notificări pentru fermierii cu neconformități: suprapuneri și supradeclarări de parcele. Aceste notificări au fost transmise fermierilor, care au posibilitatea revizuirii declarației inițiale”, a menționat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români