• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții anuale de 10.000 euro și 20.000 de euro pentru fermieri! Legea a trecut de Senat!

  agrointeligenta.ro -

  Lege pentru sprijinirea fermierilor care produc cu adevărat și pun pe piață produse agricole primare sau livrează către fabrici produse agricole! Deputaul PNL Ion Ștefan, în prezent Ministru al Dezvoltării, a inițiat un proiect de lege prin care producătorii agricoli să primească până la 20.000 de euro pe an pentru producția pusă în piață și până la 10.000 de euro pentru cea dată spre procesare.

  Actul normativ inițiat de parlamentarul de Vrancea a trecut de Senat anul trecut, la începutul lunii octombrie, fără dezbatere sau vot, prin adoptare tacită (ca urmare a depasirii termenului de adoptare). La acest moment, proiectul este blocat la nivelul Camerei Deputaților, a anunțat Ion Ștefan în cadrul unei conferințe susținută astăzi la Vrancea, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  ”Noi, parlamentarii PNL, 64 la număr, suntem inițiatorii unui proiect de lege blocat de PSD la Parlamentul României, unde PSD blochează un sprijin pentru producătorii români. Noi am inițiat un proiect de lege prin care venim în sprijinul producătorilor agricoli români ce pot beneficia de o subvenție, o primă de comercializare de 200 de euro pentru fiecare tonă de produs comercializat pentru a fi industrializat și 100 de euro pentru fiecare tonă de produs agricol comercializat pentru piață, dar nu mai mult de 10.000 de euro, respectiv nu mai mult de 20.000 de euro. Proiectul de lege a fost aprobat în Senatul României, astăzi se află în Camera Deputaților, la Comisia de agricultură unde majoritatea PSD blochează acest proiect de lege, proiect ce ar putea veni în sprijinul producătorilor agricoli”, a spus Ion Ștefan, prim-inițiator al proiectului de Lege pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produsele agricole primare.

  Sumele prezentate de Ion Ștefan ar reprezenta prime de comercializare pe care fermierii le-ar încasa de la statul român. Actul normativ face referire la cantitățile de producție agricolă care trebuie să reprezinte ”produse agricole primare”: ”Valoarea primei de comercializare reprezintă contravaloarea a 200 de euro/tonă/10.000 de ouă pentru produsele agricole primare comercializate către unități de procesare și nu poate depăși 20.000 de euro anual pentru produsele agricole primare comercializate direct pentru consum, care nu poate depăși 10.000 de euro anual pe beneficiar”.

  Prima de comercializare ar urma să se acorde la cerere, pe baza următoarelor documente:
  – adeverința în original care să ateste conform înscrisurilor de la registrul agricol suprafața de teren cultivată, suprafața de amenajări specifice destinate cultivării, suprafața de luciu de apă, respectiv numărul de animale/păsări/familii de albine deținute/deținut de către solicitant;
  – atestatul de producător vizat la zi;
  – dovada comercializării produselor agricole primare.

  Cererile pentru acordarea primei ar urma să fie depuse la APIA, cu plata în termen de 30 de zile de la data depunerii. Banii s-ar putea achita prin mandat poștal sau prin virament în contul fermierului.

  Conform proiectului depus în Parlament pe 8 aprilie 2019, actul normativ ar fi trebuit să intre în vigoare din 1 ianuarie 2020, programul fiind gândit să se deruleze până pe data de 31 decembrie 2022.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Control APIA prin teledetecție 2020: procedura de control, sancțiuni cu reducerea suprafaței la plată! Subvenții APIA: 56.493 de fermieri au intrat la controlul pe suprafață și animale! Adrian Pintea, APIA: Plata avansului poate începe fără finalizarea controalelor!

  Ultimele știri

  Vaca 121 a luat ”caimacul” în ferma Agroserv Măriuța, cu o producție de 92 litri/zi! Preț grâu 2020 – finalul campaniei de recoltare: 823 lei/tonă la Constanța, medie de 750 lei/tonă în țară Insecticidul Verimark®: control și protecție a culturilor de legume încă din primul moment

  Căutare în articole