• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ce cred francezii că trebuie să facă România pentru a dinamiza agricultura

  agrointeligenta.ro -

  Grupul de lucru „Agricultură” din cadrul Camerei Franceze de Comerţ, Industrie și Agricultură din România (CCIFER), în parteneriat cu Ambasada Franței la Bucureşti și Secția română a Consilierilor pentru Comerț Exterior ai Franței, au lansat joi seara, la Bucureşti, „Cartea Albă a Agriculturii în România- 20 de propuneri pentru o agricultură românească modernă şi durabilă”.

  Cele 29 de măsuri propuse de autorii acestui document, măsuri menite să dinamizeze sectorul agricol și agroalimentar din România, sunt grupate pe cinci domenii: politici publice agricole, fiscalitate şi finanțări, drept comercial, drept social și resurse umane și cercetare.

  Printre recomandările privind politicile publice agricole se numără: organizarea comasării parcelelor agricole, implementarea unui cadastru agricol generalizat, protejarea fondului funciar împotriva distrugerii ireversibile a terenurilor agricole, dezvoltarea sistemelor de irigații, încurajarea reconstituirii perdelelor forestiere, încurajarea mutualizării mijloacelor de producție și integrarea producției agricole în filiere, precum și simplificarea regulilor privind trasabilitatea produselor agroalimentare. Alte propuneri vizează crearea unui fond guvernamental pentru investiţii agricole, dezvoltarea de centre private autorizate pentru servicii de consultanţă ş.a.

  “Aceste propuneri au ca scop facilitarea și încurajarea investițiilor și promovarea unei agriculturi durabile și moderne, în acord cu poziția Comisiei Europene care va propune, începând cu 2014, un nou parteneriat pentru agricultură, răspunzând astfel provocărilor legate de siguranța alimentară, utilizarea durabilă a resurselor naturale și ale creșterii economice” a declarat Bruno Roche, Președintele CCIFER.

  Ambasadorul Franţei: „România este un paradis agricol”

  Prezent la această lansare, dl. Philippe Gustin, Ambasadorul Franței la Bucureşti a declarat: “Am spus, şi spun şi azi, că România este un paradis agricol. Atuurile care fac din agricultură un sector strategic al economiei româneşti sunt suprafeţele generoase şi fertile, diversitatea producţiilor şi, desigur, mâna de lucru disponibilă, agricultorii reprezentând 30 la sută din populaţia activă a ţării“.

  Diplomatul francez a apreciat că agricultura românească a evoluat mult în ultimii 20 de ani, atât în ceea ce priveşte producţia, cât şi structurile agricole, devenind din ce în ce mai performantă. “Cu toate acestea, ea continuă să se caracterizeze prin puternice inegalităţi, datorate persistenţei unei agriculturi de subzistenţă, esenţială pentru majoritatea populaţiei rurale “- a mai spus Philippe Gustin.

  Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER) reuneşte circa 400 de companii, care activează în sectoare variate şi în care acestea se poziționează adesea în poziţii de lider. CCIFER are ca misiune dezvoltarea relaţiilor franco-române şi propune o gamă completă de servicii de dezvoltare a afacerilor în România. Grupul de lucru Agricultura din cadrul CCIFER are drept obiective dezvoltarea unui dialog între organisme publice şi private, transmiterea de informaţii de actualitate şi dezvoltarea de sinergii între actorii din sectorul agroalimentar.

  Sursa: capital.ro


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum a evoluat numărul de familii de albine la nivelul României, în ultimii ani Soia versatilă și productivă de la RWA România PREV-AM: un singur produs pentru toți dăunătorii. Triplu efect: insecticid, fungicid și acaricid, bun și în culturile bio!

  Ultimele știri

  Fermierii, incluși în Etapa a II-a a campaniei de vaccinare. Decizia Guvernului! Subvenții APIA 2021. MADR: Data de la care fermierii pot cere subvențiile pe acest an Confruntare în Instanță între oieri și conducerea MADR și a ANZ, la început de an!