• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rody El Khalil, Agro Chirnogi: În fermă folosim produsele ADAMA la toate culturile! Toamna erbicidăm cu Kalif și Sultan la rapiță și cu Trinity la grâu!

    Angelica Lefter -

    Produsele Adama în una dintre cele mai performante ferme din România! Prezent anul acesta la întâlnirea Adama România organizată în comuna Prundu, județul Giurgiu, Rody El Khalil, manager Maria Invest Holding care include și ferma Agro Chirnogi din județul Călărași, a vorbit despre tehnologia care îl ajută să aibă un an agricol bun, în condiții climatice dificile.

    Tânărul fermier Rody El Khalil a punctat câteva avantaje ale folosirii produselor Adama România, în cadrul întâlnirii mediatizate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO, care a stat sub genericul ”Secrete din fermă cu Adama: Patru mari fermieri – Patru super-strategii!”

    Astfel, Rody El Khalil a făcut, pentru început, o scurtă prezentare atât a sa cât și a companiei pe care o reprezintă: ”Reprezint Agro Chirnogi, am 26 de ani, și de patru ani sunt în agricultură, mă implic în toate activitățile, de la distribuție la agricultură, în câmp. Am avut marele noroc să am oameni profesioniști alături de mine, cum este domnul Sorin Dogaru, inginerul nostru principal, care m-a ajutat și m-a învățat în mare parte tot ce știu acum. Alături de el, tatăl meu, Raj El Khalil, m-a învățat produsele. Noi la Agro Chirnogi în principal cultivăm orz, rapiță, soia, porumb și lucernă. În fermă am folosit toate produsele de la Adama încă din 2005, 2006, când au început să apară pe piață. Pentru noi, Adama a fost mereu un partener foarte important”, a subliniat reprezentantul companiei Agro Chirnogi.

    Rody El Khalil a mărturisit că a folosit pentru culturile companiei toată gama de insecticide de la Adama, produse care au funcționat conform așteptărilor. ”Dacă vorbim de insecticide, am folosit toată gama și înainte produsele, inclusiv produse care acum nu se mai găsesc pe piață. În prezent, la culturi aplicăm Lamdex, Mavrik, iar cânde ajungem la fungicide pe toată cultura la noi s-a folosit Zakeo Extra”, a explicat fermierul.

    De asemenea, la erbicide, în urma experienței cu acest produs, Trinity a fost declarat foarte eficient . ”Când vorbim de erbicidare avem Leopard pe care-l folosim pe cultura de soia, cultura de rapiță și de anul acesta am început să folosim și Trinity. N-am avut probleme mari cu buruienile din toamnă, am avut mai mult în ferma din vest, dar și cu problemele pe care le-am avut an de an, neputând din timp să facem erbicidare, a devenit foarte important să erbicidăm în toamnă. De aceea ne-am dus către un produs cum este Trinity care, din punctul meu de vedere, ne-a ajutat să eliminăm buruienile din toamnă. Grâul a răsărit mai bine și nu a mai avut concurență.  Și venim în primăvară cu ceva corecție, cu un Trimmer sau ceva Tomigan, tot produse Adama”, a declarat Rody El Khalil.

    Totodată, reprezentantul companiei Agro Chirnogi din județul Călărași a apreciat că anul acesta este unul dificil, iar produsele Adama au dat randament chiar și pe un sol care a suferit transformări majore: ”Produsele Adama au fost foarte bune până acum pentru noi inclusiv anul acesta în care am avut probleme. Când zic probleme mă refer la secetă, deci diferențele de producție au fost foarte mari de la o zonă la alta, inclusiv la noi, în aceeași companie. Au fost diferențe diferențe de peste 3-4 tone la producție la 40 de kilometri între un teren și celălalt. A fost un an secetos, înghețul a venit câte săptămână-două, în fiecare zi. A fost dezastru și doar în unele locuri și-a mai revenit cultura, iar unde nu, a trebuit să întoarcem ca să punem porumb. Sperăm la producții mai bune acum la porumb, lucernă și la soia”.

    Sultan este erbicidul de la Adama cu care a fost tratată toată suprafața de rapiță, iar efectul a fost unul de neegalat, susține tânărul fermier.

    ”Sultan este foarte bun. Noi deja știm când punem rapiță, mergem cu Kalif și cu Sultan, le aplicăm unde avem o rezervă mare de buruieni. Pot să spun că Sultan am folosit pe toată suprafața. Este unul dintre cele mai bune erbicide pe care le-am folosit la rapiță, care a făcut curățenie totală după semănare. Erbicidul Sultan noi îl folosim de când a apărut prima dată pe piață, având, spunem noi raportul calitate-preț la nivelul la care am putut aprecia că a aplicat una dintre cele mai bune erbicidări pe care le-am putut face la rapiță”, a concluzionat Rody El Khalil, reprezentantul companiei Agro Chirnogi, din județul Călărași


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun” George Cățean, fermier: Cea mai vândută telemea din România este produsă în Germania