• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Rody El Khalil, Agro Chirnogi: În fermă folosim produsele ADAMA la toate culturile! Toamna erbicidăm cu Kalif și Sultan la rapiță și cu Trinity la grâu!

  Angelica Lefter -

  Produsele Adama în una dintre cele mai performante ferme din România! Prezent anul acesta la întâlnirea Adama România organizată în comuna Prundu, județul Giurgiu, Rody El Khalil, manager Maria Invest Holding care include și ferma Agro Chirnogi din județul Călărași, a vorbit despre tehnologia care îl ajută să aibă un an agricol bun, în condiții climatice dificile.

  Tânărul fermier Rody El Khalil a punctat câteva avantaje ale folosirii produselor Adama România, în cadrul întâlnirii mediatizate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO, care a stat sub genericul ”Secrete din fermă cu Adama: Patru mari fermieri – Patru super-strategii!”

  Astfel, Rody El Khalil a făcut, pentru început, o scurtă prezentare atât a sa cât și a companiei pe care o reprezintă: ”Reprezint Agro Chirnogi, am 26 de ani, și de patru ani sunt în agricultură, mă implic în toate activitățile, de la distribuție la agricultură, în câmp. Am avut marele noroc să am oameni profesioniști alături de mine, cum este domnul Sorin Dogaru, inginerul nostru principal, care m-a ajutat și m-a învățat în mare parte tot ce știu acum. Alături de el, tatăl meu, Raj El Khalil, m-a învățat produsele. Noi la Agro Chirnogi în principal cultivăm orz, rapiță, soia, porumb și lucernă. În fermă am folosit toate produsele de la Adama încă din 2005, 2006, când au început să apară pe piață. Pentru noi, Adama a fost mereu un partener foarte important”, a subliniat reprezentantul companiei Agro Chirnogi.

  Rody El Khalil a mărturisit că a folosit pentru culturile companiei toată gama de insecticide de la Adama, produse care au funcționat conform așteptărilor. ”Dacă vorbim de insecticide, am folosit toată gama și înainte produsele, inclusiv produse care acum nu se mai găsesc pe piață. În prezent, la culturi aplicăm Lamdex, Mavrik, iar cânde ajungem la fungicide pe toată cultura la noi s-a folosit Zakeo Extra”, a explicat fermierul.

  De asemenea, la erbicide, în urma experienței cu acest produs, Trinity a fost declarat foarte eficient . ”Când vorbim de erbicidare avem Leopard pe care-l folosim pe cultura de soia, cultura de rapiță și de anul acesta am început să folosim și Trinity. N-am avut probleme mari cu buruienile din toamnă, am avut mai mult în ferma din vest, dar și cu problemele pe care le-am avut an de an, neputând din timp să facem erbicidare, a devenit foarte important să erbicidăm în toamnă. De aceea ne-am dus către un produs cum este Trinity care, din punctul meu de vedere, ne-a ajutat să eliminăm buruienile din toamnă. Grâul a răsărit mai bine și nu a mai avut concurență.  Și venim în primăvară cu ceva corecție, cu un Trimmer sau ceva Tomigan, tot produse Adama”, a declarat Rody El Khalil.

  Totodată, reprezentantul companiei Agro Chirnogi din județul Călărași a apreciat că anul acesta este unul dificil, iar produsele Adama au dat randament chiar și pe un sol care a suferit transformări majore: ”Produsele Adama au fost foarte bune până acum pentru noi inclusiv anul acesta în care am avut probleme. Când zic probleme mă refer la secetă, deci diferențele de producție au fost foarte mari de la o zonă la alta, inclusiv la noi, în aceeași companie. Au fost diferențe diferențe de peste 3-4 tone la producție la 40 de kilometri între un teren și celălalt. A fost un an secetos, înghețul a venit câte săptămână-două, în fiecare zi. A fost dezastru și doar în unele locuri și-a mai revenit cultura, iar unde nu, a trebuit să întoarcem ca să punem porumb. Sperăm la producții mai bune acum la porumb, lucernă și la soia”.

  Sultan este erbicidul de la Adama cu care a fost tratată toată suprafața de rapiță, iar efectul a fost unul de neegalat, susține tânărul fermier.

  ”Sultan este foarte bun. Noi deja știm când punem rapiță, mergem cu Kalif și cu Sultan, le aplicăm unde avem o rezervă mare de buruieni. Pot să spun că Sultan am folosit pe toată suprafața. Este unul dintre cele mai bune erbicide pe care le-am folosit la rapiță, care a făcut curățenie totală după semănare. Erbicidul Sultan noi îl folosim de când a apărut prima dată pe piață, având, spunem noi raportul calitate-preț la nivelul la care am putut aprecia că a aplicat una dintre cele mai bune erbicidări pe care le-am putut face la rapiță”, a concluzionat Rody El Khalil, reprezentantul companiei Agro Chirnogi, din județul Călărași

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Soluțiile Ecofol pentru un randament maxim al culturii de rapiță Tractor furat din Belgia, confiscat de vameși când se încerca introducerea lui ilegal în țară! Fraţii Corbea au dus ferma de familie la nivelul următor: Terenuri lucrate ca la carte și irigații controlate prin telefonul mobil!

  Ultimele știri

  Doi bărbaţi au semănat canabis pe 6 hectare. Cultura depistată era în plină recoltă cu zilieri angajaţi! ÎN VIGOARE! Guvernul a emis NORMELE după care tinerii fermieri primesc până la 50 ha! Fraudă de 1 milion lei la subvenția pe pășune! Primar, viceprimar și președinți de asociații – în judecată!

  Căutare în articole