• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Funcționară de la Cadastru, luată la pușcărie! Instituția este OBLIGATĂ să plătească 230.000 euro solidar cu angajata sa!

  Roxana Dobre -

  Decizie în premieră luată de judecători într-un caz de mită la Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI)!  Instituția este obligată să plătească o pagubă provocată de o grupare de escroci imobiliari, în solidar cu funcţionara care a fost părtaşă la faptele acestora. Decizia, care este definitivă, a fost pronunţată de Curtea de Apel Oradea în celebrul dosar întocmit pe numele orădencei Moca Daniela, care se dădea drept executor judecătoresc şi, în complicitate cu alţi patru orădeni, între care şi angajata Oficiului de Cadastru, a încasat în 3 luni peste 230.000 euro pentru case şi terenuri vândute doar pe hârtie.

  Curtea de Apel Oradea a condamnat-o pe Daniela Moca la 3 ani şi 5 luni de detenţie, reducând cu 2 luni pedeapsa iniţială dictată de Tribunalul Bihor, şi a menţinut toate celelalte dispoziţii ale instanţei de fond. Astfel, angajata Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), Rozica Lucica Pantea, va executa 3 ani şi 8 luni de închisoare şi, alături de Daniela Moca, este obligată să achite paguba în solidar cu instituţia la care era angajată.

  Angajata de la Cadastru și complicea sa au ajund deja la Penitenciar

  Ceilalţi trei complici la escrocheriile Danielei Moca – Alexandru Prodan, Zaharia Prodan şi Patrice Brânzaş – au rămas condamnaţi la pedepse cu suspendarea executării.

  Decizia Curţii de Apel este definitivă, iar Daniela Moca şi Rozica Lucica Pantea au fost ridicate de poliţiştii Compartimentului Urmăriţi din Poliţia Bihor, la scurt timp după pronunţarea soluţiei, şi depuse la Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepselor.

  Cum funcționa ”caracatița” vânzărilor fictive de terenuri și imobile

  Dosarul priveşte o afacere pusă la cale de Daniela Moca, la acea vreme angajată a unui Birou de copiat acte deţinut de soţul unei avocate, cu punct de lucru în aşa-zisa „cameră a robelor”, o încăpere primită de Baroul Bihor în sediul Tribunalului pentru servicii de asistenţă judiciară şi folosită ca garderobă.

  Femeia se dădea drept executor judecătoresc şi organiza chiar ea „licitaţii” unde scotea la mezat apartamente, terenuri şi maşini ale unor proprietari executaţi silit, bunuri care sunt înscrise în registrul electronic de publicitate al Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti. În perioada iunie-august 2015, Moca a păcălit 11 persoane, mici fermieri, întreprinzători, ba chiar şi un poliţist de frontieră, cărora le-a vândut imobile, însă numai pe hârtie, cu ajutorul Rozicăi Pantea, funcţionar în cadrul OCPI, şi care le-a eliberat extrase CF cu date măsluite, în care numele victimelor apăreau ca proprietari.

  Instanţa a dispus ca Daniela Moca să returneze cei peste 230.000 euro încasaţi de la cele 11 victime, în cinci cazuri în solidar cu Rozica Lucica Pantea, dar şi cu OCPI Bihor, instituţie care a fost atrasă în proces în premieră de procurori, în calitate de „parte responsabilă civilmente”, adică având obligaţia legală de a repara prejudiciul cauzat prin infracţiunile comise de funcţionară.

  Soluţia a fost atacată, însă, de Moca şi Pantea, iar procesul s-a reluat la Curtea de Apel Oradea care a menţinut, în mare parte, verdictul Tribunalului Bihor, micşorând doar pedeapsa Danielei Moca.

  Sursa: www.ebihoreanul.ro


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive De vorbă cu fermierii, episodul 5: ”Oamenii să stea liniștiți în case, noi o să lucrăm pentru ei” ADAMA România prezintă ADAMA Farming Business Academy: Training-uri online pentru fermieri!

  Ultimele știri

  Apan Agriculture Equipments – Unic Importator Agrifac în România! Gabriela Vila, ADAMA România și Rep. Moldova: ”Fermierul român va primi întotdeauna soluții adecvate nevoilor sale, produse și servicii eficiente” Tractorist pus pe harță – trimis în judecată după ce a atacat un minor cu hârlețul