Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

Autoritatea de Supraveghere Financiară: Fondurile mutuale agricole nu intră în sfera noastră de competenţă

Ca urmare a solicitării Comisiei pentru Agricultură condusă de deputatul Nini Săpunaru, Autoritatea de Supraveghere Financiară e transmis ieri un comunicat în care specifică faptul că fondurile mutuale agricole nu intră în sfera ei de competenţă. 

”Fondurile mutuale agricole nu intră în sfera de competenţă a Autorităţii de Supraveghere Financiară, nefiind astfel oportun ca ASF să se pronunţe asupra proiectului de creare a acestora”, se arată în comunicatul citat de ziarul Bursa.

ASF a recomandat ca termenul de ”fond mutual”, utilizat înc adrul proiectului legislativ,  să fie înlocuit cu un alt termen, în condiţiile în care utilizarea acestei sintagme ar putea crea confuzie,a creditând ideea că noul organism creat de Ministerul Agriculturii şi DEzvoltării Rurale pentru asigurarea produselor fermierilor ar fi un fond de investiţii. În fapt, acesta este o organizaţie non-profit, care are personalitate juridică şi nu distribuie dividente. Potrivit ASF, noţiunea de fond mutual este specifică definiţiilor consacrate la nivel internaţional din domeniul pieţei de capital şi este un sinonim uzitat curent pentru noţiunea de ”fond deschis de investiţii”.   

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu