• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agenda de weekend: Târguri de toamnă cu bunătăți tradiționale

    agrointeligenta.ro -

    Toamna bogată în roade aduce târguri de weekend în cele mai multe orașe din țară. Noi am găsit câteva dintre ele și vi le prezentăm săptămâna aceasta la rubrica de evenimente de sfârșit de săptămână.

    Târg de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, București

    Piața Țărănească şi Meșter(Ești)! vă invită week-end-ul acesta, de vineri până duminică, la un nou târg în curtea interioară a Muzeului Naţional al Tăranului Roman. Târgul este organizat cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Mihail şi Gavriil. Programul este 10.00 – 18.00 şi intrarea este liberă.

    “Dacă doriţi să sărbătoriţi într-o atmosferă tradiţională, vă aşteptăm din 8 până în 10 noiembrie, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, alături de producători tradiţionali, meşteri populari, artizani handmade şi colecţionari”, se arată întrun comunicat de presă.

    Vor fi prezenţi cu bunătăti de toate felurile, icoane, ilice, podoabe, măşti, săpunuri naturale, plante de leac, lăzi de zestre, mobilier ţărănesc, linguri, blide, ceramică, costume tradiţionale mai vechi şi mai noi, porţelanuri, sfeşnice şi numeroase obiecte de colecţie.

    Puteţi degusta, cum cere tradiţia la Piaţa Țăranească: afumături din carne de porc, oaie, vânat, curcan de la Zimbria (jud. Galati), brânzeturi de oaie şi vacă din Argeş, de la Nea Mihai, siropuri, zacuşti, dulceţuri de la Poiana Fermecată, specialităţi cu ciuperci din Bucovina, pâine in trei culori de la Târgul Domnesc, pălinci, vinuri din podgoriile românesti şi ţuici.

    De-ndulcit avem: Cozonac Bujor şi Cozonac Domnesc, turtă dulce, şerbet, ciocolată de casă şi dulciuri bănăţene, prăjituri tradiţionale din Maramureş, plăcinta întinsă de Turnu, poale-n brâu şi gogoşi, plăcinte munteneşti şi baclavale.

    Din meniu: sărmaluţe la ceaun, fasole cu afumatură, paprikaş de pui, mămaligă şi lipie dâmboviţeană, vin fiert, pastramă şi alte bunăţăti, de toate şi pentru toate gusturile.

    1391484_549937658422585_983863998_n

    Târg dedicat produselor ecologice şi tradiționale, Brașov

    La acest sfârșit de săptămână, ITC Brașov găzduiește o nouă ediție, a 47-a, a târgului ,,Slow Food Roadele Pământului”, dedicat promovării produselor ecologice tradiționale, produselor alimentare românești, neindustrializate. Această ediție aduce în atenția publicului câteva noutăți, printre care păstrăvul afumat în cetina de brad, de la Valea Doftanei, murăturile din legume cultivate în mod tradiţional la Şercaia, siropurile şi dulceţurile fine de la Mărtănuș, județul Covasna.

    Vor fi prezenți peste 30 de mici producători, din toată țara, care vor oferi informații despre produsele pe care le comercializează și îi vor îmbia pe vizitatori, să guste din produsele expuse. Ca de obicei și la această ediție, vizitatorii și consumatorii pot savura și cumpăra multe delicatese tradiționale, printre care pastrama tradiţională ardelenească, produse din carne de la Rupea, conserve de toamnă făcute în casă, brânzeturi, uleiuri presate la rece, pâine pe vatră, turtă dulce, miere, ceaiuri ecologice şi multe altele. Târgul Slow Food Roadele Pământului va însemna și de această dată o bună oportunitate, pentru consolidarea legăturii dintre consumator şi producător.

    Târgul are loc la International Trade Center Brașov, Bd. Al. Vlahuță, nr. 10 – în parcare.

    Târg de bunătăţi în Piaţa Centrală, Piatra Neamț

    La Piatra Neamţ s-a deschis o nouă ediţie a târgului producătorilor agricoli, eveniment dedicat sărbătorii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril.

    Evenimentul reuneşte producători din toate zonele ţării care au adus produse din carne, lactate şi băuturi tradiţionale, toate preparate după reţete vechi și care nu trebuie să lipsească de la nicio masă de sărbătoare.

    La această ediţie a târgului organizatorii au inclus în programul evenimentului câteva momente surpriză, între care se numără degustările, programate pe toată durata târgului, în intervalul orar 10.00-12.00. Cei care au trecut, ieri, prin piaţă au putut degusta diferite tipuri de brânzeturi. Târgul se va închide duminică după-amiază.

    Târg de produse tradiționale, Giurgiu

    Expo Muntenia, în parteneriat cu Primăria Giurgiu au organizat un târg de produse tradiționale, în Parcul Mihai Viteazul, în perioada 8 – 10 noiembrie.

    Târgul este organizat cu ocazia sărbătorii zilei Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și, ca de obicei, sunt asteptati producatori de alimente traditionale românești, dar și de obiecte de artizanat din județele Argeș și Brașov, din localitatile Horezu, Bacău sau Corund.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ce așteptări au fermierii de la viitorii europarlamentari. Manifestul în 7 puncte al Copa-Cogeca O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini Alertă meteo de ploi și vânt puternic. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp